5 заспокійливих трав, які допоможуть зняти тривогу

0
6 заспокійливих трав, які допоможуть зняти тривогу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато ліків, які позиціонуються як заспокійливі, насправді — гомеопатичні препарати, толку від вживання яких, немає зовсім. Але є трави, відвар яких може заспокоїти не гірше за хороші седативи. І це підтверджують наукові дослідження.

Ці 5 трав доведено допоможуть зменшити тривогу та занепокоєння. Випийте філіжанку чаю, глибоко вдихніть і спробуйте розслабитись.

Речовини, що містяться в травах, здатні знизити тривогу та заспокоїти розум. Ми чудово знаємо, що така дія має відвар ромашки і собачамкропива. Але які ще є заспокійливі трави, і що щодо їхньої ефективності кажуть наукові дослідження?

Страстоцвіт( Пасифлора)

Декілька невеликих клінічних випробувань показують, що пасифлора може допомогти при тривозі. В багатьох комерційних БАДах він поєднується з іншими травами, що ускладнює визначення унікальних якостей кожного компонента. Страстоцвіт зазвичай вважається безпечним, якщо приймати його за призначенням, але деякі дослідження показали, що він може викликати сонливість, запаморочення і сплутаність свідомості.

Валеріана

У деяких дослідженнях люди, які вживали валеріану, повідомляли про зменшення занепокоєння та стресу. В інших дослідженнях люди стверджували, що не помітили жодного ефекту. Валеріана, як правило, вважається безпечною в рекомендованих дозах. Валеріана може викликати деякі побічні ефекти, такі як головний біль, запаморочення та сонливість.

Ромашка

Обмежений набір даних показує, що короткострокове застосування ромашки, як правило, є безпечним і може бути ефективним для зменшення симптомів тривоги. Але ромашка може збільшити ризик кровотечі при використанні препаратів, що розріджують кров. Вживання ромашки може викликати алергічні реакції у деяких людей, чутливих до сімейства рослин, до яких входить ромашка. Інші представники цього сімейства — амброзія, чорнобривці, маргаритки та хризантеми.

Лаванда

Деякі дослідження говорять про те, що пероральне застосування лаванди або аромотерапія лавандою можуть зменшити занепокоєння. Проте пероральний прийом лаванди може викликати запори та головний біль. Лаванда також сприяє підвищенню апетиту, посилює седативний ефект інших ліків та добавок та знижує кров’яний тиск.

Меліса лікарська

Деякі дослідження показують, що меліса може зменшити симптоми тривоги, такі як нервозність та збудливість. Меліса лікарська, як правило, добре переноситься та вважається безпечною при застосуванні невеликими курсами. При тривалому застосуванні або використанні у високій концентрації вона може викликати нудоту та біль у животі.

попередня статтяСтрашно, тривожно, нервово: як зберегти себе під час інформаційної війни
наступна статтяМілла Йовович: «Моя кров та коріння походять з України»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я