...
ГоловнаЗдоров'яКаштановий цвіт - ліки від багатьох недуг

Каштановий цвіт – ліки від багатьох недуг

Підпишіться на нас:

Скоро зацвітуть каштани й можна буде зібрати й насушити цілющого каштанового цвіту. Він має протизапальну, кровоспинну та болезаспокійливу властивості. З каштана виготовляють лікарські препарати. У народній медицині застосовують каштановий цвіт, який допомагає при багатьох хворобах.

Подробиці

Збирати цвіт радять далі від доріг. Сушити треба під навісом протягом 4 днів. Після цього зібрати його у полотняну торбинку або у банку й зберігати у темному місці. З квітів каштана також можна використовувати сік, щоб робити настоянки.

Для цього треба перемолоти квіти й видушити з них сік. До соку додають спирт з медом й приймають при набряках та для розрідження крові. На основі каштанових квіток ще роблять мазі та відвари, які допомагають при геморої.

Для очищення судин від холестерину треба взяти одну свічку каштанового цвіту й залити 1 літром окропу, настояти протягом 30 хвилин. Таку настоянку треба випивати за день протягом 14 днів.

Настоянка з квіток каштана: 20 г свіжих або сушених квіток треба залити 500 мл спирту й настояти протягом 10 днів. Радять використовувати у вигляді компресів  при артритах та ревматичних болях.

 

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...