Експерти розповіли, як глютен впливає на стан тривожності

0
Експерти розповіли, як глютен впливає стан тривожності
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Здається, що про глютен вже було сказано все і навіть більше, проте фахівці продовжують його досліджувати і, як не дивно, знаходять багато нового. Предметом останніх наукових досліджень стала здатність глютену впливати на рівень тривожності. Редакція видання Baazar розповіла до чого прийшли фахівці.

Подробиці

Для початку пригадаємо, що глютен або клейковина – високомолекулярний білок, що міститься у більшості злакових культур (особливо у пшениці, житі та ячмені). Реальну небезпеку він становить лише для людей з целіакією (непереносимістю глютену) або харчовою алергією. У першому випадку глютен порушує нормальну роботу ШКТ, згубно впливаючи на тканини шлунка, що може спричинити запальну реакцію організму.

Про шкоду (або її відсутність) глютена для організму здорової людини все ще точаться суперечки. Деякі фахівці дотримуються думки, що навіть людям без целіакії глютена жодної користі не принесе, і рекомендують від нього відмовитись. Інші ж, навпаки, стверджують, що на організм здорової людини клейковина не має жодного ефекту.

Згідно з останніми дослідженнями, вживання глютена справді може вплинути на рівень тривожності, причому не лише у випробуваних із целіакією, а й у абсолютно здорових людей. Учасники експерименту споживали не чистий глютен, а продукти, що його містять. Всі ці продукти мають високий глікемічний індекс, тобто викликають різку зміну рівня цукру в крові. За стрибком завжди слідує різкий спад, а це, у свою чергу, викликає тривожність.

Таким чином, відмовившись від пшеничних булочок та пасти, ви дійсно знижуєте ризик виникнення тривожних станів. Але сказати напевно, винен тут цукор чи глютен, поки що неможливо.

попередня статтяКостюм як у Меган Фокс зробить будь-яку дівчину зіркою вечора
наступна стаття«Закохайтеся — це справді працює»: секрети краси головних голлівудських акторок
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я