...
ГоловнаЗдоров'яЧи корисні яблука, як усі вважають: 5 причин замислитися

Чи корисні яблука, як усі вважають: 5 причин замислитися

Підпишіться на нас:

Всі знають приказку «Яблуко на день – і лікар не потрібен». Нехай це і досить незграбна калька з англійської, проте сенс зрозумілий. Але хотілося б дізнатися подробиці.

Соковите, хрумке яблуко – відмінний перекус і інгредієнт безлічі улюблених страв, від шарлотки до салатів. Незалежно від того, якому сорту ти віддаєш перевагу, одне велике яблуко містить приблизно 125 калорій:

  • Жир: 0,5 гр
  • Вуглеводи: 33,4 гр
  • Клітковина: 5,8 гр
  • Цукор: 10 гр

Також у яблуках є вітамін С, вітамін К, калій, бета-каротин, фолат та лютеїн.

І яку ж користь усе це може принести?

Яблука допомагають худнути та страхують від цукрового діабету

Згідно зі звітом, опублікованим в «Американському журналі клінічного харчування», вживання цільних яблук допомагає знизити апетит. А це допомагає контролювати вагу, тому що людина, яка не відчуває голоду, не схильна переїдати. Такий ефект досягається завдяки високому вмісту в яблуках пектину – цей вуглевод з довгим ланцюжком засвоєння вбирає воду та заповнює шлунок.

Також регулярне вживання яблук знижує ризик виникнення цукрового діабету 2 типу. Навіть якщо ти зїси яблуко раз на тиждень, це допомагає знизити ризик діабету на 3%.

Яблука захищають мозок

Яблука містять особливий тип поліфенолу, що називається кверцетином. Це пігмент, що надає плодам яскравого забарвлення. Було виявлено, що кверцетин має антиоксидантну дію, а значить, допомагає організму боротися з ушкодженнями, спричиненими окислювальним стресом – у тому числі хворобою Альцгеймера та деменцією.

Яблука покращують мікробіом

Ти знаєш, що це? Мікробіом – сукупність бактерій кишечника. Здорове травлення та здорова імунна система починаються в одному місці: у кишечнику. Регулярне вживання яблук допоможе збільшити кількість корисних кишкових бактерій.

Яблука бережуть зуби та порожнину рота

Карієс, на жаль, не лікують, і наліт не знімають, але знижують життєздатність хвороботворних бактерій у ротовій порожнині і допомагають зберегти здоровий колір зубної змалі. А ще спробуй взяти яблуко замість зубної щітки, особливо коли ти поїла часнику чи цибулі – яблуко послаблює ароматичні ферменти і запах з рота помітно слабшає.

Яблука знижують ризик виникнення двох видів раку

Така проста річ, як вживання яблука може допомогти вам значно знизити ризик розвитку деяких видів раку. На цю тему опубліковано два великі дослідження в журналах Reviews on Environmental Health та Public Health Nutrition. Аналіз показав, що вживання в їжу від одного до декількох яблук на день знижує ризик виникнення раку кишківника та раку легенів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...