Як вибрати техніку масажу, щоб “побачити” результат

0
Як вибрати техніку масажу, щоб
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Масаж – невід’ємна частина підтримки хорошого самопочуття. Існує безліч технік, які спрямовані на різні потреби. Розслаблення, зняття м’язових затискачів, порятунок від целюліту, підвищення тонусу шкіри – список можна продовжувати нескінченно. Якщо з розслаблюючим і медичним (за показаннями лікаря) все більш-менш зрозуміло, то з техніками, які спрямовані на підвищення якості тіла, може виникнути плутанина. Разом із майстром зі студії Tekstura розуміємось в відмінностях.

Лімфодренажний масаж. Це «генеральне прибирання» для організму. Разом із лімфою з нашого тіла виводяться токсини, зайва вода, продукти розпаду. Сидячий спосіб життя заважає руху лімфи через стискання судин. Міжклітинний простір наповнюється токсинами, виникає відчуття втоми, послаблюються захисні функції організму, порушується обмін речовин. Курс (10 – 15 сеансів) повертає тонус, енергію, зміцнює імунітет, допомагає стати стрункішою. Лімфодренажний масаж добре допомагає при набряку та порушенні кровообігу. Масажист робить ритмічні, але плавні рухи, погладжування, поглиблено опрацьовуючи тканини м’язів у ділянці шиї, спини та ніг. Показання для виконання лімфодренажного масажу за цією методикою: целюліт, набряки, варикозне розширення вен.

Скульптурний масаж зміцнює м’язовий каркас, покращує пружність шкіри та добре підтягує. Цей масаж – ручний метод роботи з глибокими шарами шкіри та м’язів. Скульптурний масаж допомагає суттєво скоригувати контури тіла, позбутися зайвої ваги та зробити поверхню шкіри гладкою та ніжною.

Антицелюлітний масаж – це трохи інше. Це точковий вплив на певні зони тіла, що збільшує тиск усередині клітин та стимулює кровотік. Прискорення струму крові, у свою чергу, призводить до активації роботи клітин, відновлення лімфоструму, поліпшення метаболізму. Ці процеси включають руйнування жирових клітин. Поступово відбувається зменшення жирових відкладень у проблемних місцях та починає зникати так звана апельсинова кірка. Розслаблення м’язів і тканин сприяє розпушенню жирової клітковини, виведенню зайвої рідини. За рахунок покращення кровообігу шкіра підтягується, стає більш гладкою та пружною. Потрібен курс (10 сеансів) масажу для результату.

При лімфодренажному та антицелюлітному масажах необхідно враховувати особливості організму та протипоказання: шкірні захворювання; гострий тромбофлебіт; підвищена ламкість судин; хвороби лімфатичної, кровоносної систем; наявність ракових та доброякісних пухлин; вагітність; період лактації; менструація; інфекційні захворювання; цукровий діабет.

попередня статтяЕксперти розповіли, чи можна продовжити життя за допомогою тренувань
наступна статтяЯким спортом варто займатися при депресії
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я