Що може розповісти про ваш характер і здоров’я група крові

0
Що може розповісти про ваш характер і здоров'я група крові
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Група крові – це не просто цифра, вона може пояснити багато особливостей вашого організму та навчити набагато краще розуміти його. Як і в чому саме — розбираємо детальніше.

Зі шкільної програми з біології всі ми знаємо, що група крові та резус фактор передаються генетично від батьків. Про те, як та чи інша група впливає на наше життя, поведінку, захворювання, до яких ми схильні, можуть розповісти лише деякі.

Які групи крові є?

Незалежно від етнічної приналежності, статі, раси та будь-яких інших ознак існують чотири групи крові. Найдавнішою та найпоширенішою у світі (зустрічається у приблизно 40% населення) є перша група 0 (I). Найрідкіснішою є група АВ (IV). Її існування у 1907 році довів чеський лікар Ян Янський. Важливо відзначити, що вона утворилася внаслідок змішування монголоїдної та індоєвропейської рас. На даний момент лише 5% населення Землі мають IV групу крові.

Група крові та ваша індивідуальність

Щорічно по всьому світу проводяться дослідження, що ілюструють, як група крові впливає на характер та поведінку людини. Наприклад, в Японії прийнято вважати, що саме кров визначає характер та індивідуальні особливості людини. Японські дослідники вважають, що це може бути пов’язано з еволюцією якісних характеристик крові через кліматичні умови і спосіб життя людини, що змінюються.

Нині у суспільстві існує якась система оцінки людини за групою крові. Відповідно до цієї системи, власників першої групи відносять до першопрохідців, схильних до ризику — вони краще за інших вміють приймати вольові рішення. Представників другої групи можна охарактеризувати як спокійних творців та працелюбних виконавців. Третя група — неспокійні особи, котрі постійно прагнуть чогось нового. А ось люди з четвертою групою вважаються непередбачуваними, багатогранними та нетривіальними. Проте ця класифікація також не має чіткого наукового обґрунтування.

Група крові та здоров’я

За словами деяких учених, залежно від групи крові люди більшою чи меншою мірою схильні до різних захворювань. Наприклад, фахівці з Каролінського інституту у Швеції дійшли висновку, що ризик захворіти на рак у людей із першою групою крові вищий, ніж у інших. Вони також частіше стикаються з виразковими хворобами шлунка та дванадцятипалої кишки.

А ось представники другої групи найрідше хворіють на онкологію. Це пов’язано з більшою здатністю їх організму виробляти антитіла, які протистоять вірусам та мікробам. Важливо відзначити, що рак, як і будь-яке тяжке захворювання, впливає як на фізичне здоров’я людини, а й психічне.

Щодо залежності ризику зараження коронавірусною інфекцією від групи крові лікарі та вчені розходяться у думках.

Спосіб життя людини грає істотну роль у виникненні захворювань. Зокрема, куріння, надмірне вживання алкоголю та нерухомий спосіб життя можуть стати причинами багатьох серйозних хвороб. Незалежно від групи крові, щоб залишатися здоровим якнайдовше, необхідно збалансовано харчуватися, багато рухатися (10 тис. кроків — щоденна норма), пити більше рідини та щорічно проходити повноцінне медичне обстеження.

попередня статтяЯк правильно вибирати молочні продукти: поради експерта
наступна статтяЕксперти розповіли, чи можна продовжити життя за допомогою тренувань
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я