...
ГоловнаЗдоров'яЦей спосіб смаження продуктів на сковороді допомагає зберегти фігуру та уповільнити старіння

Цей спосіб смаження продуктів на сковороді допомагає зберегти фігуру та уповільнити старіння

Підпишіться на нас:

Всім відомо, що смажена на олії їжа – не найкращий варіант для щоденного раціону. Але якщо ти втомилася від тушкованих страв та приготування їжі на пару, спробуй цю здорову методику використання сковороди!

Смажити їжу на олії, якого би сорту вона не була б, дуже шкідливо. Особливо до стану апетитної золотистої скоринки! Справа в тому, що при температурі вище 180 градусів (а сковорода може нагріватися до 250), будь-яка рослинна олія починає руйнуватися і виробляти елементи глікації — канцерогенні речовини, що негативно впливають на наше здоров’я.

Процес глікації змушує наш організм виробляти більше цукру. Звідси й випливає безліч проблем: починаючи від гормональних коливань, запалень та передчасного старіння шкіри і закінчуючи підвищенням ваги та розвитком серцево-судинних захворювань.

Не уявляєш свого ранку без смаженої яєчні? Або іноді любиш побалувати себе стейком? Так-так, розуміємо: ти навряд чи довіряєш антипригарним сковорідкам, до яких все одно прилипає їжа. Але не поспішай знову повертатися до олії та змирятися з проблемою глікації! Спробуй замінити її… звичайною водою.

Судячи з коментарів господинь на форумах, спочатку обсмажування на воді здається дуже незвичайним заняттям — і більше нагадує тушкування. Але якщо все-таки спробувати і приготувати в такий спосіб, результат здивує.

Головна складність у смаженні на воді полягає у знаходженні оптимальної кількості рідини. Вода повинна швидко випаруватися зі сковорідки і замінитися соком продуктів – а значить, для більшості випадків вистачить лише пари-трійки столових ложок рідини.

Ще одна причина спробувати смажити їжу на воді – смак готових страв. Господині запевняють, що цей спосіб є ідеальним для приготування жирних сортів м’яса. У результаті м’ясо виходить дуже ніжним та легким. І абсолютно не сухим!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу ж відбивається на...

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...