...
ГоловнаЗдоров'я3 популярні напої, які руйнують метаболізм - перевір, як часто ти їх...

3 популярні напої, які руйнують метаболізм – перевір, як часто ти їх п’єш

Підпишіться на нас:

Більшість напоїв не вписуються в основи гармонійного харчування. Але ці варіанти особливо небезпечні для метаболізму: саме тому, що на перший погляд здаються не такими шкідливими, порівняно з колою, коктейлями та іншими рідкими калоріями.

Мова йде про напої з кофеїном у складі. Вважається, що кофеїн корисний при схудненні — тому що активізує обмін речовин, у деяких ситуаціях знижує почуття голоду та й загалом бадьорить. Однак, якщо в напоях з кофеїном міститься багато додаткових інгредієнтів, користь від головного компонента зводиться до нуля. І навіть іде в мінус!

Кава з добавками

Прикро, коли після чашки капучино з ароматним сиропом відчуваєш дискомфорт та тяжкість у животі. Все тому, що сиропи, солодкі посипки, молоко та вершки збільшують вміст цукру, жирів та калорій у каві. З погляду нутріціології ці компоненти не засвоюються з кофеїном і спричиняють погіршення самопочуття та уповільнення обмінних процесів в організмі.

Енергетики

Енергетичні напої створені для того, щоб підбадьоритися, коли сили на нулі. Однак їхній ефект швидко сходить нанівець, і щоб полегшало, потрібно випити ще одну порцію.

А тепер уяви: в одній банці класичного енергетика міститься близько 250 калорій та 50 грамів вуглеводів. Це приблизно стільки ж, як у середній пачці чіпсів чи шоколадному батончику!

«Окрім доданого цукру та штучних барвників енергетики містять надто багато кофеїну — у такій кількості, яка не бадьорить наш метаболізм, а діє на нього руйнівно», — попереджає експерт у сфері харчування Джоан Вен.

Солодкий чай

Тут все також зрозуміло: чай із додаванням меду, цукру, сиропів та інших підсолоджувачів не несе жодної користі організму. Цукор – це простий вуглевод, і він швидко всмоктується в кровотік, провокуючи стрибки інсуліну та, отже, порушення обміну речовин.

Якщо тобі складно пити чай без добавок, спробуй доповнити його спеціями: наприклад, кардамоном, гвоздикою чи корицею. А ще додай у чай свіжі чи сушені трави: м’яту, ромашку та інші трави або спеції, які є у твоєму кухонному арсеналі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...