Сивина від стресу і ще різні міфи про волосся: досить в них вірити

0
Сивина від стресу і ще різні міфи про волосся: досить в них вірити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Через купу інформації на тему краси, що шириться з різних джерел, ми вже просто не знаємо, чому саме вірити і в голові справжня “каша”. У результаті пробуємо все на собі, а потім щиро дивуємося, що ці методи чомусь не працюють, а стан волосся навпаки погіршується.

І річ зовсім тут не в тому, що ти робиш щось не так — просто думка про їхню ефективність сильно перебільшена. Спеціально для тебе ми зібрали список з 5 найроздутіших міфів про волосся, які не мають нічого спільного з правдою.

Міф №1: лупа – це ознака пересушеної шкіри голови

В цьому випадку все з точністю навпаки! Лупа навпаки є наслідком надмірної активності сальних залоз. Тому з’явитися вона може і з твоєї власної вини: наприклад, через активне використання олій і засобів для догляду.

Міф №2: сивина з’являється від стресу

Тут ключову роль відіграє не кількість переживань у твоєму житті, а банальна генетика. Швидкість появи, а також кількість сивини запрограмовані у кожній із нас спочатку. Тому дивися на своїх батьків: якщо їм вдалося дожити до старості практично без сивого волосся, то і ти твоє волосся, найімовірніше, нескоро покриється сріблом.

Міф №3: пучки та хвости провокують випадання волосся

Статися таке може тільки в одному випадку: якщо ти постійно робиш дуже тугі зачіски, зализуючи волосся, як у балерини. При вільній фіксації хвости і пучки не завдають твоїй шевелюрі ніякої шкоди.

Міф №4: волосся корисно споліскувати холодною водою

На температуру що б там не було реагують тільки живі клітини. Волосся ж, що повністю складається з мертвих клітин, все одно, якою саме водою ти їх обполіскуєш.

Міф №5: часте розчісування оздоровлює волосся

При частому розчісуванні волосся тільки швидше брудниться і сильніше електризується. Трихологи сходяться на думці, що використовувати гребінець потрібно не частіше 2-3 разів на день.

попередня статтяЯк приготувати смачне пюре, як у ресторані
наступна статтяЯк правильно перемішувати тісто, щоб млинці не вийшли «гумовими»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я