Секрет молодості шкіри та здоров’я волосся: 7 продуктів, що стимулюють вироблення кератину

0
Секрет молодості шкіри та здоров'я волосся: 7 продуктів, що стимулюють вироблення кератину
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви, напевно, чули про кератин в контексті догляду за волоссям: він входить до складу майже всіх масок і бальзамів, а в салонах пропонують процедури зміцнення та відновлення волосся з використанням кератину. Кератин – це білок, який природно міститься в нашому організмі і відповідає за густоту волосся, міцність нігтів і еластичність шкіри. Щоб білок синтезувався в організмі у достатній кількості, необхідно отримувати з їжі вітаміни та амінокислоти. Про 7 найкорисніших продуктів, які стимулюють вироблення кератину, розповідаємо в нашому матеріалі.

Яйця

Яйця – багаті на біотин – речовина, необхідна для синтезу кератину в організмі. Усього одне куряче яйце забезпечує третину добової норми біотину. Крім того, яєчний білок містить у собі амінокислоти, ідентичні тим, що містить кератин. Високий вміст селену, рибофлавіну і вітамінів А і В12 живлять і зміцнюють волосся і запобігають їх випаданню.

Цибуля

Цибуля містить велику кількість N-ацетилцистеїну – рослинного антиоксиданту, який в організмі перетворюється на амінокислоту, що входить до складу кератину. Також цибуля багата фолієвою кислотою – важливим мікроелементом для підтримки здоров’я волосяних фолікулів.

Лосось

Лосось – відмінне джерело повноцінного білка та омега-3 жирних кислот, необхідних для здоров’я серця, роботи мозку, уповільнення старіння та підтримання сили та блиску волосся. Крім того, червона риба містить велику кількість біотину, що бере участь у синтезі кератину.

Солодка картопля (батат)

Солодка картопля багата на корисні вуглеводи, антиоксиданти — каратиноїди — і вітаміни. Завдяки високому вмісту вітаміну А, батат стимулює активне зростання волосся і захищає його від випадання. Усього 150г солодкої картоплі забезпечують організм денною нормою вітаміну. Не забувайте, що вітамін А жиророзчинний, а значить для його засвоєння необхідна жирова складова.

Соняшникове насіння

Насіння соняшника – також важливе джерело біотину, особливо якщо ви не їсте рибу та яйця. Насіння багате на рослинний білок, корисні жири, вітамін Е, мідь, селен і пантотенову кислоту. Додавайте їх до салатів, сандвічів і гарячих страв, щоб волосся росло здоровим і блискучим.

Капуста

Капуста – справжнє джерело корисних речовин. Це відмінне джерело провітаміну А, яке необхідне для синтезу кератину, вітаміну С — потужного антиоксиданту, що захищає клітини від пошкоджень вільними радикалами, та вітаміну К — необхідного для здоров’я всіх систем організму: від опорно-рухової до серцево-судинної.

Морква

Цей корнеплід – безцінне джерело природних антиоксидантів – вітамінів А та С, а також біотину. Крім користі для волосся, морква забезпечує захист від передчасного старіння, сприяє регенерації клітин організму, покращує здоров’я очей і серця і, на думку фахівців, має протиракові властивості.

попередня статтяМорська сіль для волосся: як її правильно використовувати і коли цього робити не варто
наступна статтяСтало відомо, в якому вигляді морква корисніша
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я