Що треба знати перед тим, як садити моркву

0
Що треба знати перед тим, як садити моркву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У квітні саме час садити моркву, температурний режим дозволяє у більшості регіонів України братися за городні роботи активно. Але що треба знати перед тим, як садити моркву, щоб був щедрий врожай?

Подробиці

Не варто висівати моркву в місцях, де минулого року росли культури, що залишають після себе великі рослинні залишки, а саме: пізня капуста, овочеві боби, кукурудза.

Поганими попередниками для моркви є пастернак, петрушка, селера, кріп, буряк, редиска. Треба пам’ятати й про те, що на колишнє місце моркву краще повертати не раніше ніж через 3-4 роки. Як попередники моркви відмінно підійдуть: рання капуста, картопля, огірок, цибуля, помідори.

Морква не виносить надто високий рівень вологості та застій води, тому віддає перевагу пухким і повітропроникним ґрунтам зі слабокислою або нейтральною реакцією. Болотистий ґрунт треба перед садінням моркви підживлювати.

Морква є культурою холодостійкою і для її проростання достатньо температури 9-15 градусів. Саме тому найчастіше моркву висівають у період із середини квітня до середини травня. Проте навіть невеликі нічні приморозки до мінус двох градусів для моркви будуть  не страшні. Перші сходи з’являються протягом 10-15 днів після сівби.

попередня статтяЯк приготувати універсальний кляр для овочів та м’яса
наступна статтяДогляд за тюльпанами після зими: що зробити, щоб вони цвіли пишніше та довше
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я