Призначення аміачної селітри: весняне добриво для ґрунту

0
Аміачна селітра
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навесні постає питання внесення добрив. Не ігноруйте, адже після землі ґрунт потребує допомоги. Це і для рослин важливо. Навесні їм необхідно забезпечити підвищену кількість азоту для розвитку молодого листя, росту. Для цього використовують аміачну селітру.

Особливості дії

Селітра є однокомпонентним засобом. Нею можна підживлювати плодові, ягідні, овочеві, зернові культури та квіти. Особливість речовини полягає в тому, що вона починає діяти відразу після попадання в ґрунт.

Для найбільшого ефекту аграрії рекомендують вносити аміачну селітру навесні і приблизно до середини літа. Саме в цей період проходить активне формування зеленої маси в рослин. Найголовніше, що застосування селітри дозволяє суттєво зекономити на інших добривах. Без внесення селітри ризикуєте отримати врожайність на 40 % менше.

Як вносити добриво

Навесні при перекопуванні ґрунту потрібно внести 20-30 г на 1 кв.м. Ця пропорція підходить для тих місць, де будуть коренеплоди, плодово-ягідні культури, квіткові та декоративні культури.

Для плодових дерев пропорція складає 20 г на 1 кв.м. Селітру треба закопувати на 20-40 см.

Якщо вам треба підживити картоплю, тоді це роблять на 20 день після появи паростків. Кількість селітри складає 7 г на 1 кв.м.

Добриво, яке суттєво полегшує вирощування рослин, — це все в силах аміачної селітри. Якщо ви ще не придбали, тоді варто поспішити. Правильне підживлення ділянки дасть гарні результати у вигляді щедрого врожаю.

попередня статтяДіп з персидськими мотивами з українського буряка
наступна статтяСмачна рибна намазка з середземноморським смаком — з тунця
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я