Як приготувати меренговий рулет, щоб він не кришився

0
Меренговий рулет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зараз дуже популярним є меренговий рулет з вершковим кремом. Будемо відверті, він цього дійсно вартує. Смачний, що ще сказати. Меренгу можна приготувати, щоб вона була хрустка та суха або м’якіша та ніжніша на смак. Пропонуємо вам спробувати саме другий варіант. В рецепті ви дізнаєтесь, яким чином так приготувати.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • яєчний білок — 190 г;
  • цукор — 255 г;
  • лимонна кислота — 0,5 ч.л.;
  • кукурудзяний крохмаль — 25 г.

Як приготувати

Лимонну кислоту та білки вилийте в глибоку ємність без жодної краплі жовтка. Посуд має бути чистий та сухий. Починайте збивати білки. Спочатку на невеликій швидкості. Через кілька хвилин ви побачите, що починає з’являтись піна. В цей момент збільшуйте швидкість збивання. Продовжуйте збивати білки. Поступово додавайте цукор.

Зверніть увагу на щільність піків. Якщо ви будете готувати хрустку меренгу, тоді вони мають бути стійкі. Для м’якої білкові піки лишають середніми. Тепер введіть кукурудзяний крохмаль. Продовжуйте збивати буквально ще 10-15 секунд, щоб маса перемішалася.

На деко вистеліть пергаментний папір або силіконовий килимок. Викладіть обережно білки та розрівняйте по всій площині лопаткою. Якщо у вас є мигдаль, посипте зверху.

Випікати меренгу потрібно при температурі 150-160 градусів. Тримайте в духовці не довше 25 хвилин. Якщо випікати довше, тоді меренга буде хрустка, а так лишиться м’яка. Готову меренгу потрібно перевернути на суху сторону та охолодити протягом 30 хвилин.

Тепер зробіть крем. Для нього потрібно збити разом вершковий сир (300 г), вершки 33% (100 мл), цукрову пудру (20 г). Готовим кремом змастіть меренгу та скрутіть рулет Можете додати фруктів або улюблений джем. Поставте в холодильник, щоб рулет охолонув. Смачного!

попередня стаття5 важливих справ, які потрібно зробити зі смородиною у березні, щоб бути з гарним урожаєм
наступна статтяЩо садити поруч з огірками: хороші та погані сусіди
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я