Чому омлет швидко осідає: 5 помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині

0
Омлет «Чотири сири»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготувати пишний омлет, який не осяде, набагато простіше, ніж здається. Головне при цьому не допускати помилок.

Зупинимося на цьому пункті детальніше і розповімо, чому осідає омлет, а також про те, які інгредієнти в рецепті насправді зайві і лише псують смак страви.

Подробиці

Молоко

Яйця та молоко – основні інгредієнти омлету. Але перед тим як починати готувати, потрібно заздалегідь дістати їх із холодильника та дати їм зігрітися. Якщо готувати на холодному молоці, то під закритою кришкою омлет, можливо, і підніметься, але «здується», як тільки ви знімете його зі сковороди і вийде жорстким.

Зайві інгредієнти

У прагненні вдосконалити смак страви кухарі часто додають у суміш не лише ковбасу, бекон, зелень та сир, але найчастіше борошно. Всі перелічені добавки роблять омлет важчим і заважають йому піднятися і тримати форму. Тому чимось потрібно жертвувати – чи смаком, чи формою.

Пропорції

Ідеальним співвідношенням молока та яєць є формула 50/50. Відхилення від норми негативно позначається на формі та смакових якостях страви.

Мало суміші чи велика сковорода

Вдалою буде страва, якщо її товщина в рідкому стані на сковороді становить мінімум 2,5-3 см. Тому або не скупіться на продуктах, або вибирайте сковороду меншого діаметру.

Температура приготування

Омлет не любить перепадів температури. На сильному вогні він точно згорить або перетвориться на худий млинець, тому що білок просто не встигне піднятися. Тому смажити треба на середньому вогні. Так яйця поступово просмажаться і зможуть забезпечити пишну форму.

попередня статтяЧому запечена курка вийшла сухою: названо 2 популярні помилки молодих господинь
наступна статтяЯка вода підходить для поливу кімнатних квітів: точно не кип’ячена
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я