...
ГоловнаЗдоров'яДієтолог перерахувала приховані причини загостреного апетиту

Дієтолог перерахувала приховані причини загостреного апетиту

Підпишіться на нас:

Бажання перекусити може бути пов’язане із захворюваннями деяких органів, проте іноді ми просто плутаємо спрагу з голодом.

Дієтолог Вікторія Радостная докладно розібрала незвичайні причини посиленого апетиту. Постійний голод може сигналізувати про серйозні проблеми зі здоров’ям.

Експертка підтвердила, що загострене бажання щось з’їсти іноді пов’язане із захворюванням щитовидної залози. Ослаблений орган виробляє недостатньо гормонів, тому виникає дефіцит енергії. Організм намагається заповнити його за допомогою харчування, і це йому вдається на короткий термін. Через незначний проміжок часу людина знову хоче їсти. У цьому випадку необхідно звернутися до фахівця.

Другою неочевидною причиною може стати цукровий діабет другого типу або інсулінорезистентність. Організму не вдається грамотно переробити глюкозу, що надійшла разом із їжею.

Крім того, загострене почуття голоду може бути пов’язане з підвищеним виділенням соляної кислоти у шлунку. У цьому випадку за допомогою їжі організм хоче скоротити надмірне вироблення ферменту.

Четвертим чинником іноді є стрес. Він провокує вироблення кортизолу. Гормон, своєю чергою, змушує організм запасатися калоріями у разі небезпеки.

Крім того, тяга до їжі може бути викликана бажанням випити води. Центри спраги та насичення, як пояснила лікарка розташовані поруч один з одним. Нерідко ми помилково розрізняємо сигнали.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...