Як легко відмити жалюзі: ці прийоми значно полегшують прибирання

0
Як відмити жалюзі
Woman wiping window blinds with rag indoors, closeup. Before and after cleaning
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Різні ділянки будинку потребують певних нюансів прибирання. Наприклад, жалюзі не завжди легко привести до належного вигляду.

Однак якщо знати, як їх доглядати, вони завжди будуть чистими і красивими. А поради, наведені у цій статті, значно полегшать прибирання.

Подробиці

Як прати тканинні жалюзі

Жалюзі, як і штори, потрібно прати раз на півроку. Звичайно, чим частіше – тим краще, але якщо у вас немає часу – 6 місяців оптимальний термін.

При цьому необхідно дотримуватись ряду правил:

  1. Прибирати пил найпростіше спеціальною ганчіркою або пилососом. Таке прибирання має бути регулярним і не рідше одного разу на місяць.
  2. Якщо накопичилося багато пилу, необхідно зняти жалюзі. Верхній шар пилу слід видалити вологою губкою. Однак не натискайте занадто сильно, щоб не втирати пил у тканину.
  3. Потім жалюзі слід замочити та потримати у мильній воді годину. Після замочування необхідно протерти їх мильною ганчіркою та замочити знову. Залежно від кількості пилу та інших забруднень може знадобитися кілька замочувань.
  4. Після прання жалюзі треба прополоскати у чистій воді та розкласти в кімнаті на тканину, яка добре вбирає воду.

Як почистити зовнішні жалюзі

Зовнішні жалюзі забруднюються дощем, вихлопними газами, пилком, птахами, комахами. Тому мити їх складніше.

Найкраще робити це теплим мильним розчином, протираючи ганчіркою з обох боків кожну планку. При сильному забрудненні можна використовувати для чищення харчову соду.

Як чистити алюмінієві жалюзі

Алюміній – чутливий матеріал. Тому краще мити теплою водою з невеликою кількістю мила. Не використовуйте агресивні хімікати. Від них можуть залишитися плями, які потім не зможете прибрати.

Боротьба з пліснявою

Цвіль зазвичай ушкоджує жалюзі, які розташовані у ванній кімнаті. Це відбувається через постійну вологість.

Найкращим домашнім засобом для видалення цвілі є оцет. Просто змочіть губку в оцті та очистіть поверхню, не натискаючи. Якщо не вдається отримати бажаний результат, можна посилити дію засобу, додавши до оцту трохи соди.

Боротьба з жиром

Якщо у ванній найбільшу загрозу становить пліснява, то на кухні – жир. Жир можна відчистити тим самим оцтом, оскільки кислота чудово видаляє жирні плями.

Якщо пляма велика, потрібно її посипати содою та залишити на деякий час. Сода чудово вбирає жир. Потім соду прибрати, а місце з плямою промити мильною водою.

Ці методи допоможуть, але перед тим, як їх використовувати, слід прочитати рекомендації виробника щодо догляду за вашими жалюзями.

попередня статтяВід пиріжків до млинців: який інгредієнт робить випічку в сто разів смачнішою
наступна статтяЧому рибні котлети мають гіркий присмак
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я