...
ГоловнаЛайфстайлЩо має бути в арсеналі садівника проти шкідників

Що має бути в арсеналі садівника проти шкідників

Підпишіться на нас:

Рослини, дерева, овочі та фрукти — їх постійно треба захищати від шкідників. Вони атакують з самої ранньої весни і аж до холодів. Досвідчені садівники знають, що під рукою треба постійно мати напоготові спеціальні засоби проти різних ведмедок, тлі, кліщів, колорадських жуків, мурах і багатьох інших шкідників.

Які придбати засоби

В переліку може бути багато засобів, адже щосезону з’являються все нові й нові. Пропонуємо вам перевірені часом та на практиці:

  • Колоїдна сірка. Захищає плодові культури від кліщів. Також допомагає боротися з грибковими інфекціями.
  • Засоби з міддю. Мова йде про мідний купорос, бордоську рідину. Це найрозповсюдженіші, але фунгіцидів на основі міді значно більше. Допомагають боротися з грибковими захворюваннями полуниці, дерев, декоративних кущів.
  • «‎Актара», «‎Командо». Цей препарат знищує колонії тлі. Вона може стати причиною загибелі врожаю, тому при перших ознаках її появи потрібно обробляти рослини.
  • «‎Bros». Засіб, який швидко та ефективно знищує мурах та слимаків. Для кожного шкідника окремий вид засобу.
  • «‎Цезарь», «‎Балазо», «‎Вертімек». Це приклади препаратів, які діють проти павутинного кліща.
  • Садовий вар. Засіб, який потрібен кожній ділянці, де є дерева. Якщо на них з’явились тріщини в корі, садовий вар перший засіб, який для них потрібен.

Готуйте арсенал засобів, якщо хочете знизити ризики негативного впливу шкідників. Ознайомтеся з особливостями використання. Потрібно брати до уваги вегетаційний період рослин, погодні умови. При своєчасному догляді та знешкодженні різноманітних комах, які претендують поласувати вашими фруктами, овочами та свіжим листям дерев, все буде добре.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...