Їжте більше і худніть – з новою дієтою цей міф стане реальністю

0
Їжте більше і худніть - з новою дієтою цей міф стане реальністю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви мрієте скинути зайву вагу, напевно, завжди асоціюєте цей процес з обмеженнями: щоб схуднути, доведеться випробувати відчутття голоду на міцність. На щастя, це завжди так. Волюметрична або «об’ємна» дієта – ідеальний варіант для тих, хто не готовий до таких жертв навіть заради набуття ідеальних форм.

Нва щастя, зараз з кожного кутка говориться про те, що короткострокова дієта – це не ключ до успіху. Набагато важливіше розробити для себе довгостроковий план харчування, якому буде легко і просто слідувати регулярно. Середземноморська дієта і дієта DASH, як і раніше, популярні завдяки самій специфіці підходу, коли слідувати обраній схемі здається природним, а схуднення не змушує себе довго чекати.

Помірний підхід до більш здорового харчування – це і є сам принцип волюметричної дієти. Зрозуміти принцип досить просто, почати дотримуватися – ще простіше, а довгострокові результати не можуть не тішити.

Вся справа в об’ємах

Цю дієту розробила професор Барбара Роллс із Пенсільванії. Її ідеологія заснована на простому уявленні, що вживання більшої кількості їжі змусить відчути задоволення від їжі і не дозволить виникнути почуттю голоду. Простіше кажучи, слід замінити одні продукти на інші, стежити за їх поєднаннями — і при цьому навіть візуально вам сподобаються порції їжі. Шлунок фізично наповнюється, але при цьому кількість калорій буде низькою. Під час їжі не виникатиме стрес, а гормон стресу кортизол, як відомом, відповідає ще й за набір ваги, якщо він виробляється організмом у надлишку.

Чотири категорії продуктів

Тут теж все дуже просто: намагайтеся їсти якнайбільше продуктів з першої категорії, а з останньої — якнайменше.

Перша категорія: сюди відносяться всі продукти з низькою енергетичною щільністю – ті, в яких найбільше води і клітковини. До цього переліку входять некромахлисті овочі (болгарський перець, будь-яка листова зелень, стручкова квасоля, цукіні, всі види капусти) та фрукти (всі види ягід, ківі, цитрусові), а також супи на основі бульйонів.

Друга категорія: калорійність буде трохи вищою, але за рахунок великої кількості білка почуття ситості настане швидше. Цільнозернові продукти, крохмалисті овочі, нежирні молочні продукти та білки (цільнозернові каші, курка, пісна яловичина та біла риба) – вони всі у цьому списку.

Третя категорія: жирні молочні продукти, решта м’яса, білий хліб. Головне, стежити за кількістю – перевага має йти на користь першої категорії.

Четверта категорія: тут теж без сюрпризів – усі ці продукти улюблені багатьма. Здивувати може лише наявність у переліку горіхів та насіння, яке хоч і дуже корисне, але насправді вельми калорійне. Смажена їжа, борошняне та солодке, фастфуд та алкоголь – не варто повністю виключати їх з раціону, але вибирайте мінімум.

попередня статтяЯкі продукти насправді не варто зберігати у холодильнику
наступна стаття10 повсякденних звичок, які допоможуть відчувати себе більш щасливими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я