Як допомогти черешні, якщо на стовбурі з’явилися тріщини

0
Кора вишні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навесні можна спостерігати, що на стовбурах дерев з’явились тріщини. Вони можуть бути і на гілках. Залежить від площі ураження. Ситуація може розвиватись і в позитивному напрямку, і в негативному. Якщо тріщини малі, то вони затягнуться самостійно. Великі ураження призводять до загибелі дерева.

Що викликає тріщини

Вони з’являються не самі по собі, а в результаті появи захворювань. Серед них хлороз та молочний блиск. Як тільки ви помітили, що є ознаки хвороб, потрібно проводити лікувальні процедури. Для цього є садовий вар або спеціальні замазки для кори.

Також причиною можуть бути нестабільні кліматичні умови. Коли після зими з’являються теплі дні, сходить сніг, а потім знов вдаряють морози. Ніжна кора дерев від цього страждає, не встигаючи адаптуватись.

Як зарадити тріщинам

Можна придбати штучну кору. Вона дасть можливість тріщинам швидше загоїтись. Нею щільно вкривають уражені зони. Штучна кора попереджає розповсюдження тріщин.

Слідкуйте за поливом черешні. Потрібна достатня кількість вологи, щоб кора на пересушувалась. При правильному догляді вона не буде мати ознак хвороб чи пошкоджень.

Черешні мають ніжну кору, тому потрібно регулярно оглядати її на наявність уражень. При перших ознаках тріщин проводьте лікування. Так ви збережете дерево та можливість їсти смачну домашню черешню.

попередня статтяЦей шоколадний пиріг до чаю краще за будь-яке печиво
наступна статтяНе смажте та не їжте шашлик без цього соусу
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я