Простий спосіб, як перетворити підсохлий лаваш на свіжий і шість смачних начинок для лаваша

0
Простий спосіб, як перетворити підсохлий лаваш на свіжий і шість смачних начинок для лаваша
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Засох лаваш? Не біда! Йому можна легко повернути смак і легкість, завдяки яким славиться вірменський лаваш на весь світ. Простим трюком порятунку лаваша та смачними начинками ділиться бренд-шеф ресторану MAMA MAHAHA.

Для повернення засохлому лавашу колишньої пружності та смаку необхідно взяти… пульверизатор. Збризкайте кілька разів засохлий лаваш водою і відправте його на пару хвилин у духовку. Так лаваш знову стане ароматним, м’яким та пластичним. Отже, його треба з’їсти, поки він гарячий. Для цього є безліч варіантів начинок.

Зелень та яйце

Перший варіант, найідеальніший: беремо лаваш, багато різної зелені (обов’язково потрібно, щоб там був тархун), козячий сир і круто зварене яйце. Сир із яйцем кришимо, викладаємо на зелень (зелень не рветься), туго загортаємо в лаваш і насолоджуємося. Добре запиватиз холодним таном – виходить літня ранкова віренська закуска.

Сири

Другий варіант із лавашем, якщо після якогось заходу залишається сирна нарізка, можна взяти всі сири, злегка порубти, складаємо в середину лаваша і робимо конвертик. Або на сухій сковорідці, або з додаванням невеликої кількості топленої олії обсмажуємо з обох боків. Виходить, скажімо так, хрумкий хачапурі з лаваша з сиром усередині – теж дуже смачно. У конвертики з лаваша до сиру можна додати і томати.

Омлет

Коли ти робиш омлет із овочами, або з бастурмою, або з помідорами на величезну сім’ю і в сковорідці трохи лишається – таке часто буває. Можна взяти цей готовий омлет, додати туди козячий сир, завернути все це в рулет із лаваша і зразу без обжарювання їсти.

 М’ясо

Якщо у вас залишилося м’ясо (свинина, курка – не важливо) та овочі з мангалу, беремо великий шматок лаваша та робимо своєрідну шаурму. Рубаємо м’ясо, овочі та зелень, додаємо соус.  Можна використовувати майонез, соус таратар або аджику. Завертаємо це в шаурму і  на сухій сковорідці обсмажуємо з обох боків, або розігріваємо духовку до 200 градусів і закидаємо туди на 6-7 хвилин.

Риба

Ще смачно виходить риба у лаваші. Будь-яка безкісткова риба попередньо обвалюється в борошні і обсмажується практично до готовності. Беремо лаваш, викладаємо туди обсмажену рибу, додаємо улюблену зелень, можна кілька шматочків вершкового масла для ситності і аромату. Загортаємо все це в рулет і ставимо в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Овочі

А ще дуже добре виходять вегетаріанські рулетики з лаваша. Беремо з холодильника всі овочі які є, авокадо, помідри, якщо є хумус – це чудово. Додаємо туди зелень, все це згортаємо в рулетики і можна все це або підпекти або їсти в сирому вигляді. Мені у сирому більше подобається. А підпеченим – лише недовго, на розпеченій сковороді буквально 2 хвилини, щоб лаваш став хрустким, а овочі залишилися свіжими.

попередня статтяЕксперти розповіли, як ромашка допомогає в догляді за шкірою
наступна стаття5 доступних екологічних звичок, яким легко слідувати на кухні вже зараз
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я