Як висушити гриби в духовій шафі і не зіпсувати продукт

0
Гриби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сушені гриби суттєво відрізняються за смаком та ароматом від морожених, маринованих чи засолених. Зробити в домашніх умовах заготовки на зиму можна за допомогою духової шафи. Читайте далі у статті покроковий процес сушіння грибів.

Як це зробити

Гриби треба ретельно промити. Ніякого піску чи бруду не повинно бути. Не вимочуйте гриби у воді. Вони швидко вбирають вологу, тому просушити потім буде дуже складно. Для кращого ефекту використовуйте губку для миття посуду. Нею зручно знімати бруд з грибів.

Просушіть вимиті та почищені гриби. Наріжте їх тонкими пластинками. Деко застеліть пергаментом. Викладіть гриби в один шар. Духовку сильно не розігрівайте. Має бути не більше 40 градусів. Рекомендовано з режимом вентиляції. На всякий випадок привідкрийте духовку.

На сушіння потрібна приблизно 1 година. Щоб гриби не підгоріли, перегортайте їх. Через годину температуру в духовці можна підвищити до 50 градусів. Продовжуйте сушити ще протягом 3 годин.

Періодично переглядайте гриби на деко. Деякі екземпляри можуть висохнути раніше інших. Їх треба забрати. На наступний день всі гриби викладіть ще раз на деко та повторно відправте на 20 хвилин в духовку при температурі 50 градусів. Тепер вони точно будуть готові до тривалого зберігання.

попередня статтяЧому не можна садити волоський горіх поряд з будинком
наступна статтяЧому жовтіє туя: причини та догляд
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я