Чому жовтіє туя: причини та догляд

Чому жовтіє туя: причини та догляд
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Туя – чудова невибаглива рослина, яку садять для живоплоту й озеленення. Але  буває таке, що ці дерева сохнуть і жовтіють. У чому ж може бути проблема? Читайте у подробицях.

Подробиці

Є сорти туї, які відрізняються від зелених своїм золотистим забарвленням. Але мова піде саме про зелені туї, які жовтіють й засихають. Якщо ви помітили, що туя змінила колір на коричневий, то може бути захисна реакція перед осінніми холодами.

Якщо туя росте дуже довго, то старі дерева можуть всихати з роками. За ними треба доглядати. Краще такі гілки вирізати. А – дерево удобрити. Ще однією з причин зміни кольору й усихання туї може бути неправильна посадка. Таке трапляється, коли рослину садять у піщаний ґрунт. Туя любить легкий родючий ґрунт з додаванням торфу та піску.

Наступна причина – це підземні води, які можуть бути близько. Від застою води коріння рослини гниє, а хвоя сохне й жовтіє. Якщо туї ростуть близько одна до одної – це теж може впливати на пожовтіння дерев.

У туї можуть бути грибкові захворювання або напад комах-шкідників. У такому випаду треба боротися за допомогою інсектицидів. Але перед обробкою препаратами треба обов’язково повирізати хворі гілки.

 

попередня статтяЯк висушити гриби в духовій шафі і не зіпсувати продукт
наступна статтяЯк правильно варити картоплю для пюре, щоб воно вийшло ніжним
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я