Контроль цукру та холестирину: навіщо приймати псилліум — лушпиння насіння подорожника

0
Контроль цукру та холестирину: навіщо приймати псилліум — лушпиння насіння подорожника
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Користуючись харчовими добавками можна говорити нескінченно, але лушпиння насіння подорожника чомусь незаслужено часто обходять стороною — а дарма. Це лушпиння або псилліум – справжня знахідка для тих, хто уважно стежить за своїм харчуванням і контролює вагу.

У складі продукту є безліч рослинної клітковини, що особливо цінується в аюверді. Для збалансованого раціону цей вид клітковини дуже важливий. Найчастіше лушпиння подорожника приймають у вигляді порошку, розчиненого в склянці води або додають у випічку. Отже, давате детальніше поговоримо про користь цієї харчової добавки.

Високий вміст клітковини

Основна перевага лушпиння насіння подорожника полягає саме в цьому. Дослідженням вдалося довести, що загалом у семи грамах порошку знаходиться 25% клітковини від денної норми.

Допомога травленню

Псилліум вважається пребіотиком, який сприяє збільшенню кількості корисних бактерій у кишечнику. А у поєднанні з клітковиною користь для травлення очевидна.

Зміцнення імунітету

Зараз цей пункт є особливо актуальним: корисні бактерії підвищують імунітет, допомагаючи організму зменшити запалення, перемогти інфекцію, а також стимулюють перетворення здорових клітин.

Зниження рівня холестерину

Лікарі нерідко призначають псилліум саме з цією метою. Здорова дієта та спосіб життя у поєднанні з прийомом такої харчової добавки допомагають суттєво знизити рівень холестерину – знову ж таки завдяки високому вмісту клітковини. Як наслідок прийом лушпиння подорожника знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Зниження апетиту

Так-так, регулярний прийом псиліуму зменшує апетит, адже наявність клітковини в його складі відповідає за ситість, яка збережеться на тривалий термін. Якщо хочете схуднути і не відчувати постійний голод – то ця харчова добавка оперативно прийде на допомогу.

Контроль за рівнем цукру в крові

Важлива властивість псиліуму для тих, хто страждає на діабет. Як можна здогадатися, ці цінні якості обумовлені великою кількістю клітковини. І ще одна бонусна властивість — лушпиння насіння подорожника позитивно впливає на травлення, допомагаючи при запорі та запобігаючи діареї.

попередня статтяДієтологиня назвала формулу ідеальної ваги жінки у 40 років
наступна статтяВчені знайшли ген, від якого набирають вагу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я