7 «корисних» снеків, які насправді шкодять фігурі

0
7 «корисних» снеків, які насправді шкодять фігурі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Слово «перекус» часто використовується в негативному контексті невипадково. Адже здоровим він може бути тільки в тому випадку, якщо у вашому снеку містяться всі поживні речовини, необхідні організму, та ще й у правильному балансі. Снекі предствлені в списку нижче, незважаючи на свою популярність у деяких адептів ЗОЖ, насправді не такі корисні, як про них прийнято думати.

Такі перекуси можуть швидше нашкодити вам, посиливши почуття голоду, ніж зарядити енергією:

  • Зелені соки

Приємно вірити в корисні властивості подібних напоїв, коли ти знаєш, що вони на 100% складаються з натуральних продуктів. Але в одній пляшці такого соку міститься 50 г цукру, тобто 12,5 чайних ложок. І хоча такі соки дійсно виготовляються з натуральних продуктів, волокна овочів і фруктів, витягнуті під час вичавлювання, нічим не кращі за коробку солодощів.

Замість соку краще з’їсти якийсь фрукт або сирі овочі (морква, огірок, селера). Клітковина, яку містять плоди, уповільнює вивільнення цукру та дає необхідну енергію.

  • Білі рисові хлібці

Знамениті своєю низькокалорійністю рисові хлібці насправді абсолютно марні для організму. Крім того, вони мають дуже високий індекс глюкози. Це означає, що вуглеводи, які вони містять, швидко всмоктуються в кровообіг і підвищують рівень цукру в крові.

Замість рисових хлібців вибирайте вівсяні. Вони містять більше клітковини, вітамінів та мінералів. А ще вони виготовлені з цільного зерна, тому мають нижчий індекс глюкози.

  • Протеїнові батончики

Дуже популярне перекушування, яке часто містить стільки ж цукру, скільки і батончик з шоколаду. Напис “натуральний” на упаковці зовсім не означає, що так і є. Він може бути натуральним, але не варто забувати, що такі батончики виготовляються в основному із сухофруктів, меду та сиропів, а все це – чистий цукор.

Замість подібного батончика краще з’їсти жменю сирих горіхів. Білок регулює рівень цукру в крові та допомагає впоратися з потягом до солодкого.

  • Дієтичні напої

Так, дієтичні напої не містять цукру, зате містять штучні підсолоджувачі (наприклад, аспартам), який солодший за звичайний цукор в 13 000 разів. Регулярне споживання цих підсолоджувачів може збільшити потяг до солодкого.

Замість дієтичного напою краще купити газовану воду, додати до неї фрукти та дати воді настоятися.

  • Знежирені йогурти у баночках

Жири у йогурті зазвичай замінюються на цукор. Це робиться для того, щоб йогурт залишався смачним.

Натомість оберіть простий йогурт з пробіотиками і додайте свіжих фруктів для смаку, а ще краще зробіть такий йогурт самостійно, використовуючи кисло-молочні бактерії.

  • Сушені фрукти

Уявіть собі ситуацію: з’їсти десять абрикосів за один раз. Це, звичайно, можливо, але малоймовірно. А ось курагу (сушений абрикос), яка корисна у малих кількостях і шкідлива у великих, можна їсти довго та багато. Крім того, в сухофруктах часто містяться консерванти та цукор.

Натомість скоротіть кількість сухофруктів, а краще додайте до них трохи горіхів. Так ви збільшите споживання білка та зменшите споживання цукру.

  • Чіпси з овочів

Незважаючи на те, що ці чіпси виготовляються з овочів, вони так само калорійні, як і звичайні. Справа в тому, що як картопляні, так і овочеві чіпси обсмажуються в олії. У процесі смаження вітаміни та поживні речовини в овочах руйнуються.

Замість них як перекус спробуйте жменю свіжого гороху. Він допоможе вам довго зберегти ситість.

попередня статтяЩо буде, якщо стояти у планці щодня
наступна статтяУ чому користь мікрозелені і за що її люблять нутріціологи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я