Народні засоби для обробки картоплі перед посадкою

0
Обробка картоплі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Обробка картоплі перед висаджуванням обов’язкова. Це дасть можливість захистити її, щоб в процесі росту був менший вплив хвороботворних бактерій, грибкових захворювань, шкідників. Якщо ви не маєте бажання використовувати хімічні препарати, можна спробувати народні методи.

Часниковий розчин

Для його приготування подрібнити 1 кг часнику та розвести його у 10 л води. Розчин має настоятись. Обробку проводять за 3 години до висаджування.

Попіл

З нього також треба приготувати розчин. На 10 л води треба 1 кг попелу. В розчин ретельно обмокають всі бульби. Перед посадкою вони мають висохнути. Такий спосіб дасть можливість продезінфікувати картоплю та наситити її калієм. Можна застосувати сухий метод обробки. Для цього посипте картоплю попелом та висадіть її.

Комплексний розчин

Його готують з мідного купоросу (1 ч.л.), марганцівки (0,5 ч.л.) та борної кислоти (3 ч.л.).  Все треба розчинити в 10 л води. Розчином треба обприскати картоплю перед висаджуванням або опустити в нього.

Обирайте метод, який вам найкраще підходить. Але не пропускайте обробку. Від цього залежить якість та кількість врожаю.

попередня статтяДва базових маринади для курки, про які варто знати
наступна статтяСпеції для страв з баранини — оберіть та смачно приготуйте
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я