7 причин, чому ти постійно відчуваєш голод

0
7 причин, чому ти постійно відчуваєш голод
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У шлунку з’явилося неприємне відчуття порожнечі, і ти вже думаєш, щоб його з’їсти… Знайомо? Якщо часто відчуваєш голод, причому часом без приводу, то має бути причина! Давай розберемося, чому так буває.

1. Ти просто не наїдаєшся

Наприклад, сидиш на дуже строгій дієті, і повна тарілка огірків не приносить бажаного задоволення їжею. А потім починається зрив та поїдання всього що трапиться на очі. Фахівці радять не забувати про те, що важливо їсти збалансовано: білок, корисні жири, та клітковину.

2. У тебе стрес

Проблеми на роботі, складності у відносинах, необхідність пам’ятати про всі дрібниці — все це призводить до стресу. Організм починає активно виробляти кортизол та грелін, які сприяють тому, що ти відчуваєш голод. Отже, шукаєш джерело швидких вуглеводів. Спробуй відволіктися за допомогою невеликої прогулянки, а потім розібратися із джерелом стресу.

3. Ти втомилася

У сучасному світі цього нескладно досягти, особливо якщо мало спати і звалювати на себе занадто багато. Тоді гормон лептин, який відповідає за насичення, просто перестає працювати.

4. Ти дивишся на солодке

Якщо ти постійно в соцмережах переглядаєш смачну солодку їжу, то починаєш відчувати голод буквально на порожньому місці. Рекомендується дивитися на корисну їжу, тоді і харчові звички формуватимуться правильно.

5. Ти їсиш на ходу

Отже, не наїдаєшся або з’їдаєш більше, ніж потрібно.

6. У тебе проблеми з інсуліном

Постійний голод може бути сигналом діабету другого типу на початковому етапі. У цьому стані твій організм перестає реагувати на інсулін, і підшлункову залозу доводиться виробляти його дедалі більше. Зростає рівень цукру, і тіло подає сигнали, що потрібно більше їжі. Час звернутися до лікаря.

7. Ти їсиш у неправильному порядку

Буває так, що спочатку з’їдаєш солодке, потім звичайну їжу, і почуття насичення приходить пізніше. Намагайся підтримувати правильний порядок страв, щоб не з’їдати більше, ніж потрібно.

попередня статтяЧому рослини в горщиках після магазину швидко в’януть і що з цим робити
наступна статтяЩо додати у фарш для курячих котлет, щоб не було сухо
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я