5 напоїв, якими варто починати ранок

0
5 напоїв, якими варто починати ранок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Те, як ви почнете ранок, ставить настрій на весь день. Про важливість правильного, збалансованого сніданку ми вже неодноразово говорили, але це далеко не всі секрети ідеального пробудження. Фахівці одноголосно рекомендують пити склянку рідини за 30–40 хвилин перед їжею: це допомагає «запустити» організм та налаштуватися на продуктивний день. Найпростіший варіант — вода, але можна вибрати щось цікавіше їй на заміну. Розповідаємо, які п’ять напоїв найкорисніше вживати натщесерце.

Вода

Ми вже говорили про необхідність підтримання водного балансу протягом усього дня та про ризики зневоднення, але чому фахівці рекомендують пити воду саме зранку та саме натщесерце? Справа в тому, що, випита на порожній шлунок, вона не тільки запускає метаболічні процеси і зміцнює дію на організм, але і є профілактикою головного болю і благотворно впливає на роботу травної системи. Склянка чистої води відразу після пробудження – і ви готові до нового продуктивного дня!

Вода з яблучним оцетом

Яблучний оцет має значний набір корисних властивостей: він покращує роботу ШКТ, зменшує апетит і потяг до солодкого. Оцет багатий вітамінами та антиоксидантами, завдяки яким сприятливо впливає на стан шкіри. Одна з найвідданіших шанувальниць яблучного оцту – Вікторія Бекхем, напій на його основі став для дизайнера обов’язковим ранковим ритуалом. Щоб почати день правильно, додайте в склянку води столову ложку оцту та випийте перед сніданком.

Вода злимонним соком

Воду з лимоном люблять називати панацеєю від зайвої ваги та приписувати їй чи не магічні властивості. Звичайно, ніякого чарівництва в ній немає, проте натуральні кислоти, що містяться в соку, дійсно сприяють розщепленню жирів (хоча працювати це буде лише разом із правильним харчуванням та фізичними навантаженнями). Крім користі для фігури лимон зміцнює імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С. Ідеальне рішення для зими, коли є серйозний ризик застудитися.

Імбир

Якщо ви готові виділити час на приготування напою з вечора, спробуйте воду з імбиром: просто залийте 3 столові ложки тертого кореня імбиру 2 літрами гарячої води і дайте настоятися за ніч. Вранці напій принесе вам заряд бадьорості, а також позбавить набряків, що з’явилися під час сну.

Сік селери

Селера – рекордсмен за вмістом корисних речовин серед овочів. Тут вітаміни А і С, вітаміни групи В, цинк, калій, фосфор, антиоксиданти та клітковина. Сік селери допоможе зміцнити імунітет, покращити стан шкіри та забезпечить нормальну роботу кишечника. Виділіть 10 хвилин з ранку на приготування свіжого соку, і організм скаже вам спасибі. Тим, кому смак селери здається занадто гірким, рекомендуємо додати в сік трохи моркви: так напій набуде насолоди і стане ще кориснішим.

попередня статтяФерментовані продукти – справжня панацея для мешканців великих міст
наступна стаття4 вітаміни та мікроелементи, що сприяють прискоренню метаболізу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я