Як приготувати пишні пиріжки з капустою, які будуть «танути в роті»

0
Рецепт швидкого тіста для пиріжків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не секрет, що приготування пишних та смачних пиріжків – процес досить клопіткий та тривалий. Заміс тіста і його витримка якраз і забирають більшу частину такого дорогоцінного сьогодні для всіх часу.

Але, незважаючи на ці труднощі, будь-яка господиня все одно знаходить зручні їй способи приготування, щоб побалувати своїх домочадців або гостей ароматними та ситними ласощами.

Подробиці

Якщо ви живете в сучасному ритмі і не можете витратити цілий день на простоювання біля плити через свою зайнятість, то терміново записуйте, як швидко приготувати пиріжки з капустою. Рецепт у них дуже простий.

Тим більше, ми відкриємо вам кілька простих секретів, і ви побачите, що приготування пиріжків дійсно не забере у вас багато часу.

Для тіста візьміть такі інгредієнти:

40 г дріжджів (краще не сухих, а пресованих), півлітра молока (або кефіру), маргарин – пачка, сіль – 1 ч. ложка, цукор – 1 ст. ложка, яйця – 3 шт., борошно – 1 кг, олія рослинна.

Готуємо тісто:

У склянці підігрітого молока розведіть усі дріжджі та додайте цукор. Накрийте чистою серветкою та залиште на півгодини. В окремій глибокій мисці змішайте міксером молоко, яйця, сіль і розтоплений маргарин, що залишився. Додайте до цієї суміші розведені в молоці дріжджі і знову все добре перемішайте.

Просіяне борошно додавайте малими порціями, доки консистенція не нагадуватиме густу сметану. Накриваємо знову серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 40.

Секрет: якщо поставити тісто у відро із гарячою водою – процес прискориться.

Готуємо начинку:

Тут все просто. Ставимо варити 3-5 шт. яєць. Свіжу капусту дрібно шаткуємо, трохи обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо капусту, все це накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15. За кілька хвилин до готовності можна додати кілька ложок кетчупу або томатної пасти. Не забудьте посолити. До готової начинки додайте терте яйце.

Як тільки тісто в 2 рази збільшиться в об’ємі, поступово додаємо в нього борошно, що залишилося, і витримуємо ще трохи. Далі розгортаємо його і формуємо кружальця (товщиною 1 см), викладаємо начинку і загортаємо.

Ось, власне, і все.

Вам залишилося тільки вибрати, як готувати пиріжки далі – смажити на сковорідці або випікати в духовці. Якщо ви противник всього смаженого, то готуйте пиріжки в духовці за цим же рецептом. Не забудьте тільки змастити їх перед випіканням зверху збитим яйцем.

Секрет: після того, як пиріжки будуть готові, їх необхідно викласти в миску, попередньо змастивши кожен кип’яченою холодною водою. Зверху накрийте лляним рушником.

Приємного вам апетиту!

попередня статтяЧому тушкована капуста виглядає не надто апетитно: помилки господинь
наступна статтяЗ підвіконня до супу: як виростити лавровий лист
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я