Як правильно їсти фрукти під час схуднення

0
Як правильно їсти фрукти під час схуднення
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найчастіше ми намагаємося уникати фруктів під час дієти, оскільки вони містять велику кількість цукру. Проте небажано виключати фрукти повністю зі свого щоденного раціону. Фрукти багаті на вітаміни та мікроелементи, які зміцнюють імунітет, а також піднімають настрій.

Якщо ви худнете, старайтеся вживати фрукти тільки в першій половині дня, приблизно за 2 години до основного прийому їжі. Їх можна сміливо додавати у свій сніданок – наприклад, робити каші, вівсяні млинці, натуральні йогурти та запіканки з додаванням свіжих яблук, персиків, манго. Фрукти мають здатність чудово насичувати організм.

Увечері бажано уникати будь-яких фруктів, оскільки вони дуже довго перетравлюються та засвоюються організмом, а це може стати причиною раптового набору ваги, набряків та порушення сну.

Дуже важливо вибирати фрукти правильно, адже багато виробників часто обробляють їх дифенілом, який дозволяє їм довго зберігати привабливий зовнішній вигляд і не псуватися. Також деякі додають до них пестициди, гербіциди, нітрати – небезпечні хімікати, які завдають шкоди нашому організму. Віддавайте перевагу сезонним варіантам, і читайте докладну інформацію про виробника, а краще купуйте у перевірених фермерських магазинах.

Ківі

Ківі – найідеальніший варіант для тих, хто сидить на дієті. По-перше, у ньому міститься мінімальна кількість калорій, лише 61 ккал на 100 грамів. Ще він багатий на вітаміни С і Е – природні антиоксиданти, які чудово очищають організм від шлаків і токсинів. А також у ківі міститься рідкісний фермент – актинідин, що надає стимулюючий вплив на систему травлення.

Гранат

Корисні мікроелементи, що містяться у гранаті, прискорюють обмін речовин, а також покращують процес жироспалювання. Гранат містить велику кількість вітаміну С, мінералів, амінокислот та волокон. Зерна граната можна вживати окремо від іншої їжі, або ж додавати їх у різні салати та корисні десерти. Альтернативою цілісним зернам стане свіжий гранатовий сік.

Ананас

У цьому соковитому літньому фрукті міститься дуже багато вітаміну В1, який відповідає за вуглеводний обмін, і тим самим допомагає нам позбутися зайвих кілограмів. Калорійність ананасу становить лише 50 ккал на 100 г фрукту! При цьому в ньому практично не міститься жирів. До речі, в ананасі представлена ​​речовина бромелаїну, яка допомагає боротися з целюлітом. А ще ананас здатний продовжувати молодість – у ньому містяться кислоти, що стимулюють вироблення колагену, який відповідає за молодість шкіри.

Грейпфрут

Цей цитрус містить безліч ферментів, що сприяють ефективному зниженню ваги. Дуже важливо, якщо у вас проблеми з ШКТ, не вживати грейпфрут на голодний шлунок, оскільки він містить кислоти. Якщо ж у вас все гаразд, то іноді ви можете робити собі розвантажувальні грейпфрутові дні, і перед кожним прийомом їжі з’їдати половинку цього цитрусового – таким чином він допомагатиме краще та швидше перетравлювати їжу та боротися із зайвими жирами.

Банан

Не дарма банани називають ідеальним фітнес-перекусом, адже вони набагато корисніші і натуральніші за різні енергетичні батончики, і при цьому вони не такі калорійні. У 100 г банану міститься всього 100 ккал, і хоча в ньому достатньо вуглеводів (близько 25 г), банани не сприяють збільшенню ваги. А ще вчені довели, що банан здатний боротися зі спазмами у м’язах, нормалізувати тиск та зменшувати кислотність в організмі.

попередня статтяЕксперти розповіли, що їсти і пити при зниженому тиску
наступна статтяЩо робити, якщо ви переїли
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я