Коли закидати гречку у воду: помилка, яку припускається кожна друга господиня

0
4
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що може бути простішим, ніж варити гречку? Однак навіть ця процедура може викликати багато питань у молодих господарочок.

Подробиці

Справа в тому, що часто виникають суперечки про те, в яку воду треба кидати крупу. Дехто впевнений, що можна починати готувати у холодній воді.

Однак така думка скоріше помилкова.

Рекомендується готувати гречку у киплячій воді. Це потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою та максимально смачною. При цьому час приготування її не змінюється.

Навіть якщо зерна попередньо замочили, то в холодній воді ядра тільки розкиснуть. Крім того, це негативно вплине на розсипчастість страви.

Важливо також враховувати співвідношення води та крупи. Якщо рідини буде багато, то страва вийде занадто рідкою і нагадуватиме більше суп. Достатньо взяти одну склянку гречки на півтори склянки води.

Варити кашу потрібно близько 15-20 хвилин. Кришку в процесі приготування не варто знімати. Перемішувати часто кашу теж не треба. Парові проходи повинні самостійно сформуватися, вони впливають на розсипчастість гречки.

попередня статтяСкільки потрібно рису на 1 кг фаршу для голубців
наступна статтяЯк із одноразового млинка для спецій зробити багаторазовий
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я