Як використовувати кавову гущу після заварювання

0
Як використовувати кавову гущу після заварювання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З появою тренду на розумне споживання багато продуктів і виробів почали активно перероблятися та використовуватися повторно. Але часто тому, що ми викидаємо у відро для сміття, можна знайти ще не одне застосування з користю. Це стосується і кави: всі кавомани чудово знають, що від неїзалишається гущава або мелені частинки.

Розповідаємо про чотири способи, як їх можна використати – від скрабу для тіла до добрива.

Скраб

Мабуть, найпопулярніший спосіб використання кавової гущі – скраб. Зерниста текстура і кислотність кавової гущі роблять її відмінним відлущуючим засобом. За допомогою лише кількох простих інгредієнтів ви можете створити свій власний скраб для тіла. Наприклад, змішайте кавову гущу з натуральним маслом (кокосове, виноградне, мигдальне), чайною ложкою коричневого цукру та використовуйте як звичайний скраб.

Для позбавлення від запахів

Кавова гуща поглинає всі запахи навколо себе. Ось чому завжди потрібно тримати кавові пакети закритими, якщо ви не хочете, щоб ваші свіжі зерна мали смак чогось іншого, крім кави. Покладіть трохи висушеної густої гущі в неглибоку банку і поставте її в задню частину холодильника. Він не замаскує запах чогось, що сильно зіпсувалося, але допоможе зберегти запах свіжості. Або вилийте пару столових ложок гущі в каналізацію, а потім додайте дві краплі мила та окріп. Це відчистить жир та трубу, зменшить неприємний запах звідти. Не робіть цього частіше, ніж кілька разів на місяць, щоб уникнути випадкового засмічення.

Маска для волосся

Кавова гуща завдяки своїй абразивній текстурі відмінно очищає волосся, а також робить його м’яким і блискучим. Коли ви миєте голову, візьміть трохи гущі та промийте нею волосся або зробіть масаж шкіри голови.

Добриво для рослин

Використана кавова гуща багата магнієм, калієм, кальцієм та іншими вітамінами та мінералами. Це робить її гідним добривом, тому її можна додавати в землю до ваших рослин як добриво. Тільки будьте обережні: не додавайте гущавину туди, де ви вирощуєте рослини, які можуть бути пошкоджені через підвищення кислотності ґрунту.

попередня статтяЯк розпізнати дефіцит калію в організмі і чим загрожує його нестача
наступна статтяЩо таке вакуум живота і чи допомогає досягти плоского живота
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я