Як посіяти петрушку: поради городникам-початківцям

Як посіяти петрушку: поради городникам-початківцям
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Петрушка — одна з найпопулярнішої зелені. ЇЇ можна їсти окремо, додавати до салатів та до супів. Петрушка корисна вмістом вітамінів та мікроелементів, які необхідні нашому організму. Ії можна виростити самостійно на грядці або на підвіконні.

Подробиці

Для посіву петрушки треба обрати сонячну ділянку. Вона любить пухкий піщаний ґрунт. Вирощувати петрушку можна на тому місці, де раніше росли: цибуля, патисони, помідори, кабачки, капуста, огірки та картопля. А після моркви, коріандру, укропу та селери не радять сіяти петрушку. Проте, їх можна сіяти поруч на одній грядці.

Скопайте грядку, зробіть борозенки глибиною 10-15 мм, ширина між ними повинна бути 0,5 м. Полийте землю теплою водою, а після того, як вода вбереться, висійте насіння. Краще висівати пророщеним, так воно швидше зійде.

Засипте борозенки ґрунтом та утрамбуйте. Петрушка вологолюбна, але, якщо її рясно поливати, то листя може пожовтіти. Перші сіянці з’являються за два тижні після висівання.

 

попередня статтяМаски для сухої шкіри обличчя з того, що є у холодильнику
наступна статтяЯкі хитрощі знають господині, щоб борщ був удвічі смачніший
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я