Чи дійсно магній допомагає боротися з безсонням

0
Чи дійсно магній допомагає боротися з безсонням
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сон важливий для кожного аспекту вашого психічного та фізичного здоров’я. Це означає, що, перш за все, важливо проконсультуватися з лікарем, якщо ви погано спите, оскільки причиною проблеми може бути безліч причин. Але іноді за цим нічого конкретного не стоїть, і для того, щоб краще спати, потрібно змінити свій спосіб життя. Багато хто приймає проти безсоння мелатонін, але є ще один менш популярний спосіб – прийом магнію. Розбираємось, як він допомагає налагодити якість сну та як краще його приймати.

Що таке магній?

Отримання достатньої кількості магнію важливе з кількох причин. По-перше, магній необхідний вашому організму для вироблення достатньої кількості енергії. Магній також відіграє велику роль в розвитку кісток і навіть сприяє ключовим функціям організму, таким як нормальний серцевий ритм і м’язові скорочення. Хорошими джерелами магнію можуть стати листові зелені овочі, такі як шпинат, а також горіхи, насіння, бобові та цільнозернові.

Як прийом магнію може допомогти вам заснути?

Багато експертів і лікарів упевнені, що магній заспокоює центральну нервову систему, а це призводить до покращення якості сну. Однак підтверджених досліджень на цю тему мало. Переваги прийому магнію для сну спостерігалися тільки у людей похилого віку, тому, якщо ви молода людина або середнього віку, він може бути марним для вас.

Як безпечно приймати магній для сну?

Якщо ви вважаєте, що магній може допомогти вам легше засинати, додайте його до  свого раціону разом з їжею. Добова норма для жінок віком від 19 до 30 років – 310 мг магнію. З 31 року рекомендована доза становить 320 міліграмів. Але перебір із магнієм може бути небезпечним, тому за його кількістю слід стежити.

Ще один варіант – приймати добавки магнію щоночі перед сном, але вам обов’язково потрібно спочатку проконсультуватися з лікарем. Якщо ваш лікар схвалює ваше рішення приймати магній, дуже важливо, як і у випадку з усіма ліками, дотримуватися рекомендованого дозування, вказаного на етикетці.

попередня статтяЗамість ін’єкцій: смузі для молодості шкіри, з якого варто розпочати ранок
наступна статтяЧи правда, що занняття спортом продовжують молодість
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я