Як приготувати соковиту буженину

Як приготувати соковиту буженину
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скоро Великдень і більшість господинь вже шукає рецепти, як правильно запекти буженину, бо це традиційна Великодня страва. Приготувати її нескладно, головне обрати гарний шматок свинини або яловичини.

Подробиці

Вам знадобляться:

1,5 кг свинини або яловичини
2-3 ст. л. гірчиці
3-4 лаврових листки
8 зубків часнику
сіль та перець на смак
розмарин за бажанням

Помийте та добре обсушіть м’ясо за допомогою паперового рушника. Візьміть половину часнику й наріжте його скибочками. Нашпигуйте м’ясо часником зі всіх боків. Після цього посоліть, поперчіть та намажте гірчицею. Натріть другу половину часнику, який залишився, дрібненько поламайте лавровий лист та розмарин.

Натріть цією сумішшю м’ясо, накрийте його кришкою й покладіть у миску. Поставте у холодильник на 8 годин, щоб замаринувалося. Після цього, загорніть м’ясо у фольгу й поставте у духовку  запікатися при температурі 200 градусів протягом 2 годин. Перевіряйте готовність за допомогою ножа. Якщо проткнете й потече прозорий сік, то ваша буженина готова. Смачного!

попередня статтяЯк посадити смородину навесні
наступна статтяЯк позбутися фруктової молі: народні засоби
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я