Як приготувати цукати зі шкірок апельсина

Як приготувати цукати зі шкірок апельсина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Запашні апельсинові цукати легко приготувати вдома. Їх можна додати до запіканки або до пасочок на Великдень. А можна просто посмакувати із чаєм.

Подробиці

Вам знадобляться:
шкірка з 8 великих апельсинів
сіль
вода

Для сиропу:
400 мл апельсинового соку
4 ст. л. лимонного соку
500 г цукру

Вимийте апельсини. Зніміть з них шкірку та наріжте шматочками. Покладіть у каструлю, залийте водою та доведіть до кипіння. Після цього проваріть ще 10 хвилин. Злийте воду й залийте знову свіжою водою, додайте 0,5 ч. л. солі й варіть протягом 10 хвилин. Повторіть цей процес 2-3 рази поки повністю не зникне гіркота.

Після цього відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина. Візьміть каструлю із товстим дном, налийте туди апельсиновий сік та цукор, поставте на вогонь. Коли цукор розчиниться, додайте апельсинові шкірки та лимонний сік.

Варіть на маленькому вогні доки не випариться уся рідина. Перекладіть цукати на деко, застелене пергаментом. Просушіть у прочиненій духовці при температурі 50-60 градусів протягом  3-4 годин. Коли цукати прохолонуть, складіть їх у банку й зберігайте у холодильнику.

 

попередня статтяЯк захистити урожай вишні та черешні від птахів
наступна статтяЯк відмити дзеркало за допомогою простих народних засобів
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я