Кому не підходить популярна добавка для кишечника псилліум

0
Кому не підходить популярна добавка для кишечника псилліум
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Псилліум – одна з найпопулярніших добавок для заповнення денної норми клітковини в раціоні. Однак через один нюанс цей засіб може нашкодити, і замість налагодження випорожнення призвести до посилення запорів.

Псилліум – це лушпиння насіння подорожника, добавка до їжі, яка швидко та ефективно може налагоджувати роботу кишечника.

Для виробництва псилліуму використовується сировина особливого сорту подорожника, що росте в Азії та деяких штатах Індії. Тим не менш добавка дуже популярна і в Україні.

В одній чайній ложці псилліума міститься 3 г клітковини — тобто цілих 10% від добової норми цього нутрієнта. У день можна вживати до 2 столових ложок і це сильно полегшує стан людини під час обмеженого харчування або при схильності до частих запорів.

Втім, якщо пити псилліум неправильно, можна лише погіршити проблему з походом у туалет. Як і багато БАДів з високим вмістом клітковини, псилліум вимагає підвищеного вживання рідини протягом дня. В ідеалі відразу після прийняття ложки лушпиння слід випити дві склянки чистої води – і підвищити денну норму рідини мінімум до 2,5 літрів. Нагадаємо, до неї не входять кава, чорний чай та інші напої, які не мають можливості заповнювати водний баланс організму.

Псилліум відноситься до виду розчинної клітковини. Активно працювати в кишечнику він починає лише за наявності достатньої кількості води. Завдяки рідині він набухає і перетворюється на гель, що стимулює комфортну дефекацію.

Якщо не під силу пити багато води, на жаль, від прийому псиліуму ти відчуєш тільки неприємне розпирання в області кишечника, а часом і труднощі при поході в туалет. Саме тому перед тим, як почати вживати цю добавку, оціни свої сили та скоригуй дозу. Адже чим більше псиліуму ти приймаєш, тим більше води буде потрібно твоєму організму!

попередня статтяЯк приготувати свинячу рульку для святкового столу
наступна статтяЯк правильно варити пельмені і для чого потрібно додати в процесі варіння склянку холодної води
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я