Коли і як садити кукурудзу у відкритий ґрунт

Коли і як садити кукурудзу у відкритий ґрунт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кукурудза — одна з найкорисніших злакових культур. Окрім харчової промисловості, її використовують для добрив, які переробляють з кукурудзяних стебел, та у фармацевтичній промисловості. Кукурудзу нескладно виростити на своїй ділянці. Вона невибаглива, але не любить важкого ґрунту, в якому утворюються грудки.

Подробиці

Пухкий з низьким рівнем кислотності — це найкращий ґрунт для кукурудзи. Перед посадкою можна внести ще компост або золу. Сіяти кукурудзу можна тоді, коли минуть весняні заморозки, у середині травня. Вона краще сходить у прогрітій землі. Вибирайте для посадки кукурудзи відкриту сонячну ділянку.

Зверніть увагу, що відстань між рядками кукурудзи повинна бути не менша 50 см. Насіння слід закладати у ґрунт на не менше, ніж 5 см. Після появи перших чотирьох листочків кукурудзу треба проріджувати. Найкращі сусіди кукурудзи — огірки, помідори, квасоля та гарбузи. А моркву, буряки та картоплю не радять садити поруч з кукурудзою.

 

 

попередня статтяСирні палички — гаряча закуска на всі часи
наступна статтяСмачні та ароматні гарбузові кекси
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я