Що треба зробити, щоб кабачки продовжували рости до вересня

0
Кабачки на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В певний момент кущі кабачків перестають плодити, що є нормальним природним процесом. Городники були б не городниками, якби не винайшли спосіб продовжити цей врожайний період аж до самих заморозків. Правильний догляд та певні маніпуляції — ось секрет, про який розповімо далі.

Що треба зробити

Найперше треба слідкувати за кількістю листя на кущах. Старі екземпляри потрібно обрізати біля самого кореня. Вони рослині вже не потрібні, а енергію забирають для свого розвитку та росту. Відсікайте листя стерильним та гострим інструментом, щоб уникнути гниття чи ураженням бактеріями. За один раз з кабачкового куща можна зрізати не більше 3 листків.

Особливості поливу та іншого догляду

Це етап, який має суттєвий вплив на кабачки. Рідина має вбиратись в ґрунт не менше, ніж на 0,5 м. Поливають кабачки теплою водою, бо холодна шкодить рослині.

Для кабачків рекомендується зробити мульчування. Воно сприяє затримці вологи. Окрім того, створюється захисний шар від надлишкових будяків, а ґрунт насичується корисними речовинами. Шар мульчі періодично треба поновлювати. Для цього використовують сіно або тирсу.

Один з факторів нормального розвитку — це дотримання температурного режиму. З настанням осені холоднішає, а це гальмує розвиток рослини. Кабачки потрібно прикривати, якщо ви хочете продовжити період плодоношення.

Описані фактори для тривалої можливості збору врожаю кабачків мають право на успіх. Пробуйте їх застосувати та перевірте на власному досвіді результативність. Якщо вам вийде зібрати більше кабачків, ніж зазвичай, це буде ваша перемога на городньому поприщі.

попередня статтяЯк дожити в мегаполісі до 90 років: цікаві висновки експертів
наступна статтяОригінальні котлети — з капусти та яблук
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я