Чи потрібно рахувати калорії на кето-дієті, щоб вона працювала

0
Чи потрібно рахувати калорії на кето-дієті, щоб вона працювала
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про кето-дієту вже кілька років не перестають говорити бьюті-гуру та фахівці з харчування. Багато моделей і блогерів розповідають про ефективний спосіб позбавлення від зайвої ваги та демонструють свої надихаючі результати.

Основна ідея кетогенної дієти – споживання продуктів з високим вмістом жирів, помірним вмістом білків та максимально скороченою кількістю вуглеводів у раціоні. При такому харчуванні організм починає використовувати в якості головного джерела енергії жири замість вуглеводів. Після розщеплення жирів утворюються кетонові тіла. Стан підвищення рівня кетонових тіл в організмі називається кетозом. І як один із побічних ефектів цього процесу є значне схуднення.

Традиційна кето-дієта передбачає отримання 70-75% денної норми калорій із жирів та лише 5% від вуглеводів. Це передбачає всього 20-30 г вуглеводів на день. Для порівняння, лише в одному яблуку міститься близько 25 грамів.

Досить поширена проблема серед адептів кето-дієти – споживання надто великої кількості калорій. 1 грам жиру містить у два рази більше калорій, ніж грам білка або вуглеводів, а оскільки кето раціон переважно складається з жирів, виникає великий ризик піти у профіцит калорій і, як наслідок, набрати вагу. Пам’ятайте, що зміна ваги залежить лише від того, скільки калорій ви спалюєте та скільки отримуєте. Якщо з’їдати більше, ніж ви зможете витратити, вага збільшуватиметься незалежно від того, якого типу дієти ви дотримуєтеся.

Саме тому навіть на кето-дієті необхідно стежити за кількістю споживаних калорій. Звичайно, не варто доходити до фанатизму і вираховувати все з точністю до грама, але майте на увазі харчову цінність споживаних продуктів. Навіть якщо кето раціон дозволяє смажений бекон або горіхи, не варто ними захоплюватися. Надмірне споживання калорій може негативно позначитися не лише на вазі, а й на здоров’ї організму загалом.

попередня статтяХолодну чи теплу: яку воду потрібно пити вранці
наступна стаття5 БАДів, які уповільнюють старіння
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я