Як посадити петунію на розсаду в сніг: незвичайний спосіб на замітку всім квітникарям

0
Як посадити петунію на розсаду в сніг: незвичайний спосіб на замітку всім квітникарям
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Петунія – одна із найулюбленіших квіток багатьох садівників. Люблять її за те, що вона цвіте практично все літо і осінь, до самих заморозків.

З петуніями одна лише проблема — мало хто вміє її вирощувати через розсаду. Є багато способів посадки цієї квітки на розсаду, і один з них — посів петунії на розсаду на сніг. З цим способом справляються усі!

Коли садити петунію у сніг

Посів петунії на сніг на розсаду дуже простий! Для цього вам буде потрібно приготувати ємність для вирощування, ґрунт для квітів, невеликий совок, скло або пластик (щоб накрити ящик після посадки), насіння петунії та чистий сніг.

Спочатку накладіть квітковий ґрунт у розсадну ємність, примніть його, щоб він щільно лежав. Грунт накладайте не до країв, а залишайте 2-3 см з краю, щоб було місце для насипання снігу.

Розкладіть на ґрунт чистий сніг товщиною 1,5 см і примніть його совком, щоб сніг ущільнився. Тепер сама посадка петунії на сніг – розкладайте насіння на відстані 2 – 3 см один від одного. Це легко зробити, якщо насіння квітів гранульоване.

Якщо у вас дрібне насіння, то покладіть його на аркуш паперу, і злегка струшуючи з листа, постарайтеся рівномірно викладати його на поверхні снігу.

У тих місцях, де впало багато насіння, пропушіть сніг зубочисткою, розподіляючи їх рівномірно. Посадка петунії в сніг не потребує закопування. Після того, як розкладете насіння петунії, накрийте ящик розсадний склом або прозорим пластиком.

Сніг танутиме і втягуватиме насіння петунії в землю. При проростанні насіння так само не потрібно його закопувати. Петунія проростає у світлі.

Після того, як сіємо петунію на розсаду зі снігом, потрібно поставити посадки на проростання в тепле сухе місце. Перші паростки з’являться приблизно за тиждень. Тоді скло потрібно буде зняти та провітрювати квіткову розсаду, протираючи скло від конденсату.

Якщо ви одразу посадите петунію у сніг, так щоб не проріджувати і не пересаджувати, то вам залишається лише поливати рослини. Якщо ж ви посадили густо, то через місяць її потрібно буде пересадити у більш просторі горщики, коли з’являються 3 – 4 справжні листочки.

попередня статтяЯк правильно садити ріпчасту цибулю, щоб був хороший врожай
наступна статтяЯк приготувати стейки тріски в соєвому маринаді просто та смачно
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я