Чому італійки не товстіють: головні секрети стрункості

1
Чому італійки не товстіють: головні секрети стрункості
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Італія — країна піци та пасти, де культ їжі розвинений сильніше, ніж у будь-якій іншій точці земної кулі. Незважаючи на це, італійці зберігають хороше здоров’я та завидну стрункість до самої старості. Велика Софі Лорен неодноразово говорила: «Усе, що бачите, я зобов’язана пасті». До речі, у свої 85 акторка чудово виглядає і навіть стала обличчям рекламної кампанії макаронів Barilla. Ця італійська «магія» — зовсім не магія, а кілька простих правил, дотримуватися яких може кожен.

Натуральні продукти

Раціон італійців будується за правилами середземноморської дієти (якщо точніше, то дієта побудована на правилах харчування італійців). Ця популярна у всьому світі система харчування більше схожа на свято гедонізму, ніж дієту. Обов’язковий набір продуктів включає свіжі овочі та фрукти, рибу, птицю, оливкову олію, з молочних продуктів – йогурт і сир, червоне вино, пасту і хлібобулочні вироби. Тим не менш, фахівці виявили, що середземноморська дієта не тільки не дозволяє збільшуватися вазі, але і здатна знизити її.

Але є кілька моментів, на які варто звернути увагу. Середземноморська дієта практично виключає доданий цукор, насичені жири, червоне м’ясо, напівфабрикати та штучні продукти. Макаронні вироби готуються з цільнозернового борошна, томатний соус для піци та пасти — з вирощених в Італії помідорів, а фрукти є кращою альтернативою десертам.

Обід як ритуал

Обід в колі італійської сім'ї
Обід в колі італійської сім’ї

Коли настає час обіду, навряд чи ви зустрінете хоч одного італійця на вулиці. Для мешканців цієї сонячної країни обід – це священний ритуал, заради якого можна відкласти всі справи та забути про всі турботи. Обідають італійці в один і той самий час, за їжею ніколи не поспішають, насолоджуються кожним шматочком їжі і не переїдають. Тарілка пасти обов’язково супроводжується келихом (але тільки одним) червоного вина та приємною бесідою. Ви ніколи не побачите італійця, який швидко поглинає свій обід і паралельно дивиться шоу на You-tube. Таке повільне, осмислене споживання їжі дозволяє їй добре перетравитись і виключає можливість переїдання.

Не пастою єдиною

Так, паста — справді страва із щоденного італійського раціону, але вона аж ніяк не основна. Італійці їдять величезну кількість свіжих овочів, багатих на вітаміни, мінерали та клітковину, яка покращує травлення та очищає організм від шлаків. Щільний обід компенсується скромними сніданком та вечерею. Ранок італійці починають із чашки еспресо і якогось маленького хлібобулочного виробу, а на вечерю зовсім не їдять вуглеводів — натомість невелика порція дієтичної риби або птиці та овочевий салат.

Активний спосіб життя

Роль фізичних навантажень у збереженні стрункості та здоров’я ніхто не скасовував. За статистикою італійці — одна з найактивніших у світі націй. Вони гуляють, бігають, плавають, катаються на велосипедах, танцюють та ходять на фітнес. Це те, до чого вони звикли з дитинства, що давно стало способом життя, а отже, не сприймається як зусилля над собою.

Напевно, якщо ви бували в Італії, ви звернули увагу, що навіть літні жителі країни обов’язково ходять вулицями міста або вздовж пляжу. Така безперервна активність не лише допомагає спалювати більше калорій та тримати себе у формі, а й значно покращує показники здоров’я.

попередня статтяЧому кава з гострим перцем – найкращий спосіб розпочати ранок бадьоро
наступна стаття5 найкорисніших жировмісних продуктів, які потрібно їсти щодня
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я