Найкорисніші жирні продукти, які допомагають жінкам худнути швидше

0
Найкорисніші жирні продукти, які допомагають жінкам худнути швидше
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує думка, що жир у продуктах харчування – головний ворог. Нібито він безпосередньо з стравоходу переміщається на живіт і бока, попутно забиваючи холестерином судини, тому слід вибирати знежирені продукти. Однак ця думка застаріла: сьогодні фахівці зі здорового харчування відкрито кажуть, що вилучати жир із щоденного меню просто небезпечно, бо без нього неможливий налагоджений метаболізм (особливо страждає жіноче здоров’я!). Перелічуємо продукти, які багаті корисними натуральними жирами.

Розставимо крапки над i: жир – один з основних макронутрієнтів (харчових речовин, що покривають базові потреби організму). Він необхідний нервовій і кардіоваскулярній системі, мозку (там взагалі суцільний жир!), Яєчникам у лютеїновій фазі циклу, шкірі, волоссю… При нестачі жиру організм страждає і важко компенсує дефіцит.

Важливо розуміти, що походження та склад жиру залишаються ключовими факторами. Промислова переробка повністю змінює структуру жиру, насичуючи його ліпропротеїнами низької щільності, які провокують утворення горезвісних холестеринових бляшок та інші проблеми.

Жири діляться кілька типів:

Насиченими жирами називаються жири, що містять насичені жирні кислоти. Вони залишаються твердими при кімнатній температурі. Служать основою для жиророзчинних вітамінів, але вживати їх у їжу слід у невеликих кількостях – засвоювати їх організму непросто.

Ненасичені жири поділяються на жири з поліненасиченими та мононенасиченими жирними кислотами. Останні густіють при охолодженні (як, наприклад, оливкова олія).

Мононенасичені жири – найкорисніші. Вони легко засвоюються та містяться в натуральній рослинній олії, насінні, горіхах (включаючи авокадо). Поліненасичені жири також є обов’язковими для збалансованого здорового харчування. Вони у великій кількості присутні в рибі та морепродуктах.

Риба північних морів

Саме жирна риба з холодних вод має найбільшу користь для здорового харчування, причому під цю характеристику підходить не тільки дорога червона риба або тунець, а й оселедець, скумбрія, матіас та хамса.

Авокадо

Головний улюбленець ЗОЖників авокадо добре насичує завдяки великій кількості корисних тригліцеридів. Але не варто намагатись термічно обробити «алігаторову грушу» — це зруйнує всю користь.

Гіркий шоколад з горіхами

Натуральний шоколад містить цінне какао-масло та активні флавоноїди, що покращують настрій та підстьобують обмін речовин. Фундук, мигдаль, кедрові, фісташки, волоські — такий хіт-парад горіхів за вмістом корисних жирів.

Вершкове масло

Натуральне ніжне вершкове масло для тих, хто худне зовсім не протипоказане, адже воно містить комплекс корисних жирів і дуже добре засвоюється. А ще транспортує життєво важливі жиророзчинні вітаміни. Але все ж таки не налягай на масло — у чистому вигляді його багато не з’їси, а на свіжій булочці воно стає вже зовсім не таким безгрішним.

Арахісова паста

Зрозуміло, що найкорисніша – без додавання цукру, солі, сиропу! У чайній ложці пасти з арахісу – 3,5 г корисного жиру. Жаль тільки, що у багатьох алергія на цей корисний продукт.

Нерафінована рослинна олія

Не тільки оливкова! Лляна, гірчична, олія виноградної кісточки — кожна з них має унікальні нюанси смаку та харчової цінності за рахунок високого вмісту ненасичених жирних кислот. Зберігати нерафіновану натуральну олію краще в прохолоді і далеко від сонячного світла, щоб вона не змінила свою якість.

попередня статтяСекрети приготування ароматного грибного супу
наступна статтяЦього салату завжди мало: який же він смачний
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я