Як садять лілії професійні квітникарі

0
Чотири обов'язкові правила пересадки лілій
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ефектні лілії, що вражають величезними квітами, — мрія кожного квітникаря. Але через помилки, що допускаються при посадці, любителі не в змозі виростити велику красиву лілію.

Як же садять цю квітку досвідчені господарі, що від їх квітника дух захоплює?

Подробиці

Заглиблення

Лілії, що квітнуть на початку літа, садять на глибину 15 см. Крупноквіткові, які цвітуть у другій половині літа, садять на глибину багнета лопати.

Часто професійні садівники дотримуються правил заглиблення на 2 або 3 висоти цибулини. Тобто над цибулею має бути шар ґрунту, рівний по висоті двом (на важких ґрунтах) або трьом (на піщаних ґрунтах) цибулинам.

Час посадки

Для укорінення рослині достатньо три тижні, тому не варто поспішати з пересадкою. Під час цвітіння цибулина сильно виснажується, у серпні та вересні вона накопичує поживні речовини. Рання пересадка порушує цей процес, тому в зимівлю рослина йде, не накопичивши достатньої кількості харчування. А це негативно позначається на розвитку наступного сезону.

Добриво

Лілії не переносять свіжу органіку. Вона провокує грибкові захворювання. Не вносьте перед посадкою свіжий компост, гній, кухонні відходи та іншу органіку. Заправити лунку можна компостом, який повністю перепрів, перетворившись практично на землю.

Посадковий матеріал

Для посадки придатні лише щільні, здорові цибулини без ушкоджень. Обов’язково натисніть пальцем на донце. Воно має бути сухе. Якщо донце м’яке, вологе, з ознаками загнивання, від такого посадкового матеріалу слід відмовитись. Будьте уважні при покупці, ретельно перевіряючи кожну цибулину.

Обробка

Лілії схильні до грибкових захворювань, тому посадковий матеріал потрібно в обов’язковому порядку продезінфікувати. Це стосується не лише покупного, а й посадкового матеріалу зі свого квітника. Найдоступніший засіб “Фітоспорин” (замочують у розчині на 3 години). Це біологічний препарат, який має гарні профілактичні властивості. Якщо цибулини викликають підозри, слід використовувати агресивніші препарати, на зразок “Максима” або “Фундазолу”.

Вибір місця

Не можна садити лілії у місцях, де застоюється вода. Там цибулини загниються. Доведеться або змінити місце, або робити дренаж.

Застосовуйте ці принципи у своїй практиці, щоб виростити лілії не гірше, ніж у професійних квітникарів.

попередня статтяЯк додати свіжості до салату «Олів’є»
наступна статтяПросто складіть капусту в пакет: смачний рецепт квашеної капусти
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я