Обробка насіння кропу для гарантованого врожаю

0
Насіння кропу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зібрати щедрий врожай кропу — це не диво, а результат роботи. І вона починається не з моменту посіву у ґрунт, а з обробки насіння. За замовчуванням воно має бути якісним. Якщо все зробити правильно, у вас буде можливість збирати врожай до самих заморозків.

Особливості посівного етапу

Кріп має у своєму складі велику кількість ефірних олій. І це причина, чому він повільно зростає. Саме тому насіння потребує допоміжної обробки. Зверніть увагу і на якість ґрунту. Якщо він кислий, справи кепські. Треба виправляти ситуацію. Ще восени варто вносити при перекопування попіл та фосфорні добрива. Калійне підживлення краще перенести на весну. Якщо кропу буде вистачати азоту, він буде швидко та рясно рости.

Як обробити насіння

Візьміть відріз тканини та покладіть в нього насіння. Далі опустіть в гарячу воду та залиште на 3 доби. Зверніть увагу на рутинний момент. Гарячу воду потрібно постійно міняти. Як тільки охолола, знову перезаливайте гарячою. Далі насіння покладіть з тканиною у пакет та лишіть в теплому місці ще на 4 дні.

Ви побачите, що процес активувався, коли з’являться перші паростки. Отже, час забрати зайву вологу сухою серветкою, а далі можна висівати на грядки. Зробіть невеликі ямки та кладіть по дрібці насіння в кожну з них. Відстань між купками має бути по 10 см.

Кріп любить щедрий полив. Після висівання проведіть його. Така підготовка до вирощування дасть гарний результат. Ви будете задоволені врожаєм.

попередня статтяЯк приготувати молочний коктейль з печивом — свято смаку, як в дитинстві
наступна статтяСмажений рис з індичкою в азіатському стилі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я