Як боротись із червоними плямами на листі смородини

0
Смородинове листя та шкідники
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Придивіться до смородинового куща. На ньому може бути листя з червоними плямами. Це не є нормальне явище, тому варто шукати причину їх появи. Читайте про це далі у статті.

Шкідники

На листі смородини могли з’явитись шкідники, а саме галова тля. При ураженні з’являються випуклі червоні плями. Також молоді пагони стають кривими. Зрештою, призупиняється зріст молодого листя.

Пошкоджене листя треба зрізати, не лишайте його. Обробляти хімічними препаратами можна тільки до появи ягід. Якщо тля напала в сезон врожаїв, тоді можна обробляти кущі лише натуральними засобами. Наприклад часниковим, ромашковим розчином. Їх роблять на основі мильної води для кращого прилипання. На 10 л води кладуть 40 г мила.

Грибкове захворювання

Смородинові кущі можуть захворіти антракнозом. Ця інфекція не дає молодим пагонам рости, стримує їх. Також грибкове захворювання стає причиною низької врожайності та погіршення смакових властивостей ягід. Засіб для боротьби — бордоська рідина 1%.

Слідкуйте за динамікою розвитку смородинових кущів та піклуйтесь про них. Лише в цьому випадку можна очікувати гарний врожай.

попередня статтяЛегкий на смак та простий — цей салат має знати кожен
наступна статтяШвидкий чізкейк-запіканка за 30 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я