Що треба зробити на дачі в березні: перелік термінових справ

0
Дача
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Березень вже настав, потрібно встигнути зробити всі справи. Час швидко летить, а ділянка потребує уваги. Справ багато, тому складіть собі план та дійте за ним. Так ви точно не пропустите нічого важливого.

Питання по снігу

Сніг стає не таким частим явищем, тому діяти потрібно в залежності від ситуації. Якщо на грядках та біля дерев його достатньо, лишіть. Але між рядами звільніть проходи від снігу. Краще перекиньте його на грядки. Для чого це треба? Земля між грядками буде прогріватись сонцем та вбирати воду, коли він буде танути.

Зверніть увагу на зони, де накопичується вода. Зробіть відвід, щоб усе зайве стікало по канавам. Якщо цього не зробити, тоді потік талої води може змивати родючий шар ґрунту. В березні можна лишити сніг навколо дерев, але не треба затримувати його танення. Це може зашкодити. Коли сонце почне гріти крону дерева, йому потрібна буде вода. І в цьому випадку сніг стане її джерелом.

Увага до плодових дерев

Огляньте уважно всі дерева на ділянці — чи відсутні пошкодження від гризунів. Якщо є, потрібно буде зайнятись лікуванням. Обгризені гілки обрізають до першої здорової бруньки, яка розташована назовні. Невеликі пошкодження затягуються самостійно.  Більші пошкодження потрібно обробити спеціальними пастами для дезінфекції та загоєння ран в корі дерев.

Також в березні потрібно провести побілку стовбурів плодових дерев. Це захистить їх від сонячних опіків. Можна використовувати спеціальну побілку або водоемульсійну фарбу. Також в березні проводять санітарну обрізку дерев.

Ягідні кущі

Їм також потрібно приділити увагу. В березні місяці проводять обрізку ягідних кущів. Старі та хворі гілки підпадають під видалення. Ті, які лежать на землі також треба забрати. Подивіться в середину куща. Якщо є гілки, які його сильно загущують, також вирізайте їх. В загальному сформований кущ має бути з гілками різного віку — від молодих пагонів до дорослих гілок по 4-5 років.

Боротьба зі шкідниками

Рання весна — все прокидається від зимової сплячки. Приготуйтесь до проведення профілактичних робіт. Всі паростки, гілки, пагони, де є ознаки наявності шкідників потрібно прибрати та видалити. Всі дерева та кущі потрібно оглянути, щоб не залишилось муміфікованих плодів з минулого сезону. Загалом, все, що знайдете, все прибирайте та дезінфікуйте, обробляйте фунгіцидами.

Приманюйте птахів на ділянку, адже вони будуть природним шляхом допомагати боротись із багатьма шкідниками. Можна зробити шпаківні чи відремонтувати минулорічні. Насипте птахам насіння, просо. Шпаківні — це гарна ідея, яку потрібно регулярно реалізовувати. Дачна ділянка від цього тільки виграє відсутністю шкідників.

попередня статтяТакі цибуляники можна їсти на сніданок та перед побаченням
наступна статтяЕлементарна та смачна закуска — помідори з сирною начинкою
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я