5 причин, через які не плодоносить щеплений кімнатний лимон

0
5 причин, через які не плодоносить щеплений кімнатний лимон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відомо, що кімнатний лимон зростатиме пишним кущем, але не дасть жодного, навіть невеликого плоду, поки не буде щеплений.

Трапляється, що і щеплений лимон не плодоносить. В цьому випадку може бути як мінімум 5 причин.

Подробиці

Цілком можливо, що щеплення було зроблено неправильно або не підходящим матеріалом. Найкраще використовувати для щеплення сорт “Мейєр” або “Діоскурсія”. Відомо про п’ять важливих факторів, через які не плодоносить лимон.

1.Температура вирощування

Влітку у приміщенні, де росте лимон, потрібно підтримувати 18-22 градуси тепла. Взимку йому буде зручно в межах 12-15 тепла.

2.Вологість

А ось вологість повітря в приміщенні має бути високою. Тому рослину не рідше ніж 1-2 рази на тиждень потрібно обприскувати водою кімнатної температури. Взимку зволожувати повітря доведеться частіше.

3.Полив

Якщо лимону не вистачає води, він почне скидати спочатку листя, а потім уже справа дійде до квітів. Тому лимон поливають обов’язково, якщо горщик з рослиною став легшим, земля стала суха і сіра, а листя згортається човниками або опадає.

4.Цвітіння

При рясному цвітінні частину бутонів краще обірвати, інакше рослині не вистачить сил на плодоношення. Розрахунок простий: 1 квітка на 10-15 повноцінних листків.

5.Підживлення

І останнє з основних причин, що може занапастити урожай лимонів, – це нестача поживних речовин, нестача сонячного світла і нездоровий грунт.

Тому потрібно ретельно підібрати місце для зростання лимона, передбачити дренаж у горщику, регулярно удобрювати ґрунт і стежити за показниками його кислотності (не вище за pH7).

попередня статтяЯк зробити курячі відбивні набагато смачнішими: додаємо секретний продукт у паніровку
наступна статтяКоли сіяти перець на розсаду, щоб потім збирати врожай відрами
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я