Дивовижний алоє: найкращі рецепти цілющих засобів із цієї унікальної рослини

0
Дивовижний алоє: найкращі рецепти цілющих засобів із цієї унікальної рослини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В основному, зараз кімнатні рослини виконують естетичну роль – вони прикрашають приміщення та надають нам кольорів навіть у холодну пору року.

Однак ви, напевно, пам’ятаєте, як бабуся могла вилікувати вам нежить у дитинстві за допомогою модного сукулента. Або чули, що алоє часто використовують при грипі.

Не обов’язково запасатися деякими пігулками, якщо на вікні вже росте зелений друг – не лише симпатичний, а й корисний. У цій статті ви дізнаєтеся про головні лікувальні властивості алоє і дізнаєтеся найкращі рецепти з цієї рослини для лікування різних захворювань.

Цілющі властивості алоє

Найпоширеніша лікувальна кімнатна рослина. Також сорт алоє вера дуже часто застосовується у зволожуючих кремах та іншій доглядовій косметиці.

Чим корисний алоє

Має бактерицидні властивості, відмінно знімає запалення, витягує гній і загоює рани.

Відмінні рецепти:

  • При нежиті. Відрізаємо лист. Піпеткою збираємо краплі зі зрізу. Закопуємо в ніздрі по 1-2 краплі. На день слід капати по 2-3 рази.
  • При виснаженні та ослабленні організму. З листя алоє вичавлюємо сік – потрібно півсклянки. Туди ж додаємо 500 г потовченого волоського горіха і 300 г меду. Суміш приймаємо по 1 чайній ложці перед їжею – трохи більше 3 разів у день. Зберігати суміш потрібно в холодильнику або темному прохолодному місці.
  • При захворюванні горла. Розбавляємо сік алоє із водою у співвідношенні 1:1. Вранці та перед сном ретельно полощемо горло протягом 1 хвилини.
  • Для витягування гною. Розрізаємо лист алое вздовж і прикладаємо зрізом до місця, що нариває, накладаємо пов’язку. Через кілька годин пов’язку можна зняти і, якщо гній не повністю вийшов, повторити процедуру зі свіжим листком алоє.
  • Для сухої шкіри обличчя. Змішуємо 1 столову ложку соку алоє з 2 столовими ложками меду. Товстим шаром розподіляємо отриману суміш по обличчю. Обличчя попередньо необхідно добре вмити! Змивати маску за 40 хвилин. Можна повторювати кожні 3 дні.
попередня статтяЯка культурна рослина гірше заглушує городину, ніж бур’ян
наступна статтяШвидка піца на сковороді за 15 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я