7 причин, чому варто додати чай каркаде до свого раціону

0
7 причин, чому варто додати чай каркаде до свого раціону
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чай каркаде одержують із рослини Hibiscus sabdariffa. Він відрізняється насиченим червоним кольором, незвичайним смаком та ароматом. Його можна пити як холодним, так і гарячим, додаючи цукор та мед або просто як самостійний напій. Про те, чим корисний каркаде чай для здоров’я, дізнаєшся з цієї статті.

Підтримує здоров’я серцево-судинної системи

Дослідження, проведене в Нігерії в 2003 році, показало, що чай каркаде сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Він допомагає знижувати артеріальний тиск, що корисно для людей із гіпертонією.

Згідно з дослідженням, проведеним у 2010 році в Університеті Тафтса в США, для того, щоб отримати такий ефект від каркаде, його потрібно вживати регулярно.

Учасники дослідження відзначили позитивні зміни рівня артеріального тиску, коли випивали три чашки напою на день.

Підтримує здоров’я печінки та нирок

Згідно з дослідженням 2014 року, опублікованим у журналі Food & Function journal, людям, які страждають від стеатозу печінки — захворювання, при якому в ній накопичуються жирові відкладення, також показано каркаде.

Поліпшення самопочуття обумовлені тим, що гібіскус допомагає збільшити кількість детоксифікуючих речовин у печінці. Це перешкоджає погіршенню її стану та запобігає пошкодженню.

Вчені відзначають, що не варто сприймати каркаде чай як панацею від проблем з печінкою. Адже учасники приймали гібіскус у формі екстракту та під суворим наглядом лікарів.

Але дослідники відзначають, що у формі чаю частина корисних властивостей рослини зберігається, тому варто включити їх у свій раціон.

Допомагає заспокоїтися та покращити настрій

Дослідження, проведене індійським доктором Паллаві Б. Шевале у 2012 році показало, що квіти гібіскусу, з яких і складається чай каркаде, містять флавоноїди. Вони мають антиоксидантні та антидепресантні властивості.

Результати дослідження показали, що каркаде чай може допомогти заспокоїтися, покращити настрій, розслабитися, а також знизити занепокоєння.

Покращує травлення

Одна з переваг чаю каркаде — не містить кофеїну. А якщо пити його, не додаючи підсолоджувача, можна заповнити необхідний рівень рідини в організмі.

Також він корисний для травлення, оскільки сприяє покращенню сечовипускання та дефекації.

Щоправда, не варто зловживати каркаде: дорослим можна пити не більше двох літрів цього чаю на день, а дітям одного. Вагітним жінкам не варто перевищувати дитячу норму вживання каркаде.

Також звіт про дослідження, проведене в 2014 році в Тайвані, показав, що каркаде чай може допомогти запобігати ожирінню, оскільки допомагає регулювати метаболітичні процеси в організмі.

Має антибактеріальні властивості

У каркаде чаю містяться антиоксиданти – антоціани. До речі, вони і надають напою насичений червоний колір і мають антибактеріальну дію.

До того ж вони допомагають організму впоратися із запальними реакціями та попереджають їх появу. Антоціани не синтезуються природно, тому каркаде чай – відмінний спосіб заповнити їх кількість.

Багатий на корисні мікроелементи

Щоб підтримувати імунітет, важливим є вітамін С. У 100 грамах чаю каркаде міститься 18,4 мг цього важливого мікроелемента.

Не менше у ньому та інших корисних речовин. З розрахунку на 100 г продукту в ньому міститься 57 мг заліза, яке необхідно для підтримки міцності кісток і зубів, виробництва еритроцитів.

100 г чаю каркаде містять 178 мг каротину, необхідного для здоров’я очей. А ще 296 мкг вітаміну А та 1,2 мг вітаміну В1.

попередня статтяЖульєн із курки з грибами ресторанного рівня
наступна статтяЩо подати до борщу замість хліба: домашні цілуватимуть вам руки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я