Що додати до кави замість цукру

0
Що додати до кави замість цукру
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Звичайно, будь-який дієтолог вам скаже, що каву варто пити або в чистому вигляді, або додавши до неї лимон, імбир чи червоний перець. Цукор та молоко у каві під забороною у всіх адептів здорового харчування. Ось тільки терпкий смак напою подобається далеко не всім, а підбадьоритися зранку хоче кожен. Експерти видання Baazar розповіли, які натуральні підсолоджувачі можна додати до кави замість цукру, щоб не завдати шкоди організму.

Кокосовий цукор

Кокосовий цукор активно використовується у виготовленні sugar free десертів, гречаного шоколаду та інших продуктів для правильного харчування. І це той нечастий випадок, коли це не просто вдалий маркетинговий хід, а справді корисніша альтернатива білому цукру. Цей підсолоджувач виробляють із соку зрізаних квіткових бруньок, які ростуть на кокосових пальмах. Він містить вітаміни B1, B2, B3 та B6, які допомагають боротися зі стресом та заряджають енергією, а також жирні кислоти, зокрема, такі як глутамінова кислота, яка допомагає метаболічним функціям організму. Крім того, кокосовий цукор має невисокий глікемічний індекс, а значить не провокує різкого стрибка глюкози в крові.

Кленовий сироп

Кленовий сироп підходить не тільки для того, щоб поливати їм млинці та вафлі, але для надання каві солодкого смаку. Звичайно, калорій та цукру в ньому багато, однак у невеликих кількостях він може бути дуже корисним для організму. Сироп багатий цинком (необхідний для підтримки міцного імунітету і регенерації клітин) і магнієм (важливий мінерал для правильного перебігу майже всіх процесів в організмі, особливо електролітного обміну та синтезу білка) і, як і кокосовий цукор, може похвалитися низьким глікемічним індексом.

Мед

Як і звичайний білий цукор, мед викликає різкий стрибок рівня цукру в крові, що посилює почуття голоду, а в довгостроковій перспективі веде до набору ваги та розвитку хронічних захворювань. Але всі ці неприємні наслідки загрожують лише тим, хто використовує мед безконтрольно. Якщо їсти не більше 1-2 чайних ложок. на день, шкоди організму нічого очікувати. Натуральний мед – джерело антиоксидантів – фенольних кислот та флавоноїдів. Вони забезпечують надійний захист клітин від пошкодження вільними радикалами, покращують стан шкіри та перешкоджають процесам старіння. Активні речовини у складі натурального меду здатні благотворно впливати на здоров’я серця, знижуючи рівень «поганого» холестерину та зміцнюючи серцевий м’яз. Правда, всі ці властивості мед втрачає при нагріванні, тому з кави його варто їсти вприкуску, а не розмішуючи в гарячому напої.

попередня стаття3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі
наступна статтяУсвідомлений спосіб життя: кому і навіщо це треба
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я